• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Ronaldo dostal vyhadzov, s okamžitou platnosťou končí v Manchestri United

Ronaldo dostal vyhadzov, s okamžitou platnosťou končí v Manchestri United

Odchod z Old Traffordu nasledoval po nedávnom rozhovore, ktorý Portugalčan poskytol britskému novinárovi Piersovi Morganovi.

23.11.2022 (Webnoviny.sk) - Portugalský futbalový útočník Cristiano Ronaldo s okamžitou platnosťou končí v anglickom klube Manchester United. Organizácia z Old Traffordu o tom informovala v utorok večer prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia na svojom webe.

Rozhovor plný kritiky

Rozchod 37-ročného zakončovateľa s ManUnited nastal niekoľko dní po tom, ako CR7 poskytol exkluzívny rozhovor britskému novinárovi Piersovi Morganovi. V miestami až príliš „úprimnej spovedi“ skritizoval niektorých predstaviteľov klubu a neušetril ani holandského trénera Erika ten Haga či zopár spoluhráčov.

Na adresu klubu poznamenal, že po odchode legendárneho kouča Sira Alexa Fergusona, ktorý bol pre Ronalda ako druhý otec, sa Manchester United nikde neposunul. Podotkol, že sa cítil „zradený“ klubom.

„Po rozhovoroch s Manchestrom United sme sa vzájomne dohodli na predčasnom ukončení našej zmluvy. Milujem Manchester United a milujem fanúšikov, to sa nikdy nezmení... Zdá sa mi však, že je ten správny čas hľadať novú výzvu,“ povedal Ronaldo. Tvrdí, že klub, v ktorom sa stal svetovou hviezdou, bude naďalej nosiť v srdci a do budúcnosti mu praje mnoho úspechov.

Vyhadzov sa dal očakávať

Manchester United ešte minulý týždeň avizoval, že po Ronaldovom rozhovore s Morganom podnikne príslušné kroky, takže vzájomná dohoda o ukončení spolupráce sa dala očakávať.

„Cristiano Ronaldo s okamžitou platnosťou po vzájomnej dohode opúšťa Manchester United. Klub mu ďakuje za jeho nesmierny prínos počas oboch období na Old Trafforde, keď strelil 145 gólov v 346 zápasoch a želá jemu a jeho rodine veľa šťastia do budúcnosti,“ uviedol klub vo vyhlásení.

Sústredí sa na MS v Katare

Cristiano Ronaldo sa momentálne plne sústredí na majstrovstvá sveta v Katare, na ktorých by s portugalským tímom chcel konečne získať medailu. V minulosti v drese národného mužstva triumfoval na európskom šampionáte i v Lige národov.

Po správe o jeho konci v Manchestri United sa okamžite vynorili špekulácie, že by mohol posilniť konkurenčný Newcastle United, vrátiť sa na krátkodobú výpomoc do španielskeho Realu Madrid či zamieriť za futbalovou exotikou do severoamerickej MLS alebo na Blízky východ.

Finále proti Messimu by bolo krásne, vraví Portugalčan Cristiano Ronaldo

Portugalského futbalistu Cristiana Ronalda nevyviedla z miery dráma, ktorá sa v mediálnom priestore strhla po jeho miestami až príliš „úprimnej spovedi“ poskytnutej britskému novinárovi Piersovi Morganovi. Rozhovor bol zverejnený minulý týždeň v čase, keď už bola príprava Portugalska na majstrovstvá sveta v Katare v plnom prúde.

Zlé načasovanie

„Bolo to moje načasovanie, ktoré sa týkalo mňa. Nemusím sa starať o to, čo si myslia ostatní. Som absolútne presvedčený, že to nebude mať žiadny vplyv na národné mužstvo.


Všetci vedia, kto som a čo si myslím. Poznajú ma od mojich 11 rokov. Nenechajú sa ovplyvniť tým, čo ľudia hovoria alebo píšu,“ povedal útočník anglického Manchestru United na tlačovej konferencii na predmestí Dauhy, kde si Portugalčania rozložili svoju tréningovú základňu.

Už 37-ročný zakončovateľ po nástupe trénera Erika Ten Haga v Manchestri United prišiel o pozíciu nedotknuteľného hráča. Rapídne sa znížilo i jeho herné vyťaženie a v mnohých zápasoch nefiguroval v základnej zostave. V spomenutom rozhovore Ronaldo skritizoval niektorých predstaviteľov klubu i spoluhráčov. Klub z Old Traffordu zatiaľ verejne nezaujal žiadny postoj.

Tlak si nepripúšťa

Médiá špekulovali i o vzťahu medzi Ronaldom a reprezentačným spoluhráčom Brunom Fernandesom, s ktorým hrávajú v manchesterskom tíme. Ich zvítanie na zraze národného mužstva pôsobilo chladne, no CR7 tvrdí, že si z Fernandesa iba chcel vystreliť. „Robil som si žarty, pretože priletel neskoro. Tak som sa ho spýtal, že cestoval loďou. Bol to len vtip a médiá z toho urobili búrku. Ešte raz však opakujem. Atmosféra v národnom tíme je výborná,“ dodal Ronaldo, pre ktorého je turnaj v Katare pravdepodobne posledná šanca vyhrať majstrovstvá sveta.

Tvrdí, že pociťuje tlak, ale nepripúšťa si ho. „Tlak je viac-menej rovnaký ako vždy. Zaoberám sa tým už od malička. Niekedy ho zvládam dobre, niekedy nie. Závisí to od situácie, momentu a emócií. Nie som dokonalý, ale cítim sa pripravený znášať tlak, keď musím,“ skonštatoval Cristiano Ronaldo, ktorý by si v Katare chcel zahrať vo finále proti Argentíne Lionela Messiho. „Bolo by to krásne,“ zakončil.

Ženy z Iránu si vďaka šampionátu v Katare plnia sen o návšteve zápasov

Pre mnohé iránske ženy sú futbalové majstrovstvá sveta v Katare príležitosťou, ako sa dostať na zápasy. Televízne stanice z celého sveta si tak v pondelňajšom dueli B-skupiny medzi Anglickom a Iránom všímali prítomnosť iránskych žien v hľadisku, ktorých bolo pomerne dosť.

Šanca v období protestov

„Nikdy v živote som sa nezúčastnila na futbalovom zápase, takže som musela využiť túto šancu,“ povedala 27-ročná iránska študentka medzinárodných vzťahov Mariam. Tvrdí, že vstupenka na zápas svetového šampionátu bola pre ňu mimoriadne vzácny darček. V rozhovore pre agentúru AP však odmietla uviesť svoje priezvisko zo strachu z vládnych represálií.


Turnaj v Katare sa začal v období, keď v Iráne už niekoľko týždňov trvajú protesty, pri ktorých dosiaľ podľa ľudskoprávnych skupín zahynulo po zásahoch bezpečnostných zložiek najmenej 419 ľudí.

Nepokoje vypukli 17. septembra po smrti Mahsy Amíní. Tá zomrela 16. septembra v teheránskej nemocnici tri dni po tom, ako ju zatkla obávaná mravnostná polícia za údajné porušenie striktných predpisov týkajúcich sa nosenia hidžábu, na následky fyzického napadnutia vo väzbe.

Odvážne gesto

Mnohí iránski reprezentanti zo súčasného kádra podporili protesty a riskovali vylúčenie z nominácie na MS v Katare. Pred spomenutým pondelňajším duelom sa tak rozhodli pre odvážne gesto, keď odmietli spievať štátnu hymnu a v tichosti si iba vypočuli jej melódiu. Bola to forma protestu proti aktuálnym udalostiam v Iráne a boja za práva žien v tejto krajine. V 22. minúte duelu proti Anglicku zasa fanúšikovia začali skandovať meno Mahsy Amíní. Malo to symbolický nádych, keďže zomrela vo veku 22 rokov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 19. marec 2024

horoskopy na dnes utorok 19 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Urobíte krok k zmene zamestnania. Nebudete vyčkávať a pripomeniete sa i sám. Večer zhodnotíte, čo ste urobili počas dňa. Asi si určíte aj vyššie ciele.

Býk 21.4. - 21.5.

Mali by ste využiť schopnosť získať záujem ľudí okolo seba. Vďaka tomu narastú vaše šance na povýšenie a zlepšenie finančnej situácie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozdielnosť vašich predstáv a skutočnosti vyvolá nové problémy a ťažkosti. Môžete si pomôcť, len prestaňte všetko komentovať.

Rak 22.6. - 22.7.

Vďaka vašej absolútnej sústredenosti sa vám podarí dotiahnuť pracovné záležitosti až do konca. Schôdzku, ktorú ste si dohodli, nezmeškajte.




Všetky Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie