• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Rodičia stratia nárok na pandemický rodičovský príspevok, na jeho vyplácanie už podľa Krajniaka nie sú dôvody

Rodičia stratia nárok na pandemický rodičovský príspevok, na jeho vyplácanie už podľa Krajniaka nie sú dôvody

Rodičia dostanú túto pandemickú dávku poslednýkrát za december tohto roka, úrady práce tak dávku naposledy vyplatia v januári budúceho roka.

8.12.2021 (Webnoviny.sk) - Od začiatku budúceho roka už rodičia nebudú mať nárok na pandemický rodičovský príspevok. Vyplýva to z nariadenia, ktoré v stredu schválila vláda.

Dôvody na poskytovanie tejto pandemickej dávky podľa ministerstva práce a sociálnych vecí už pominuli.

Pandemický rodičovský príspevok vláda zaviedla na začiatku pandémie ešte v apríli minulého roka s cieľom podporiť rodiny, ktoré by sa po zániku nároku na rodičovský príspevok ocitli vo finančnej tiesni.

Pokles miery nezamestnanosti

V čase krízovej situácie totiž nemali možnosť zabezpečiť si príjem, keďže boli zatvorené prevádzky, vrátane veľkých fabrík, ako aj predškolské a školské zariadenia.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

„Aktuálne sú predškolské zariadenia otvorené, resp. zatvárajú sa iba regionálne, zabezpečenie starostlivosti o dieťa tak nie je prekážkou v hľadaní si zamestnania," uviedlo ministerstvo práce a sociálnych vecí.

Upozorňuje aj na pokles miery nezamestnanosti na Slovensku za posledných šesť mesiacov z aprílových 8 percent na októbrových 6,79 percenta.

Príspevok pomohol tisíckam rodičov

Pandemický rodičovský príspevok podľa rezortu práce a sociálnych vecí v čase pandémie pomohol približne 24-tisíc rodičom. Úrady práce a sociálnych vecí príspevok do konca októbra tohto roka vyplatili na 25 176 detí v celkovej výške takmer 56,7 milióna eur.

Nárok na pandemický rodičovský príspevok majú do konca tohto roka rodičia, ktorých dieťa dovŕšilo tri roky alebo šesť rokov v prípade dieťaťa s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom a títo rodičia nemajú žiadny príjem, prípadne majú nárok na OČR, ktoré je v nižšej sume ako je výška rodičovského príspevku.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie