• Dnes je: Utorok 16. apríla 2024 meniny má Dana, Danica

Robert Fico vyzval prezidentku a premiéra, aby prestali robiť hovorcov veľvyslanectvu USA

Robert Fico vyzval prezidentku a premiéra, aby prestali robiť hovorcov veľvyslanectvu USA

Podľa predsedu strany Smer-SD Roberta Fica potvrdzujú svoju nekompetentnosť a „obsahovú prázdnotu“.

5.3.2022 (Webnoviny.sk) - Predseda strany Smer - sociálna demokracia Robert Fico vyzval prezidentku Zuzanu Čaputová a predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽaNO), aby si uvedomili, že nie sú hovorcami amerického veľvyslanectva v Bratislave.

Uviedol to vo svojom profile na sociálnej sieti s tým, že hlava štátu a premiér vo svojich príhovoroch len opakujú slova americkej administratívy a nemajú vlastný názor. Podľa Fica potvrdzujú svoju nekompetentnosť a „obsahovú prázdnotu“.

V prvom rade zodpovedáte za Slovensko a jeho občanov. O nich sa musíte starať a ponúkať im riešenia.

Ako zareagujete na brutálne zdražovanie, ktoré sa ešte znásobí, ak naplníte americký sen a prestanete dovážať plyn a ropu z Ruskej federácie? Čo chcete robiť s rozkladom demokracie a právneho štátu na Slovensku, ku ktorému prispievate schvaľovaním cenzúry a likvidácie opozície cez trestné právo? Už pre Vás skončil Covid? Aká bude Vaša odpoveď čoraz nervóznejším zdravotníkom,“ pýtal sa Fico. Ako dodal, Zuzana Čaputová a Eduard Heger využívajú vojnu na Ukrajine, ktorú „podporujú smrtiacou muníciou“, aby skryli svoju nekompetentnosť.

Europoslankyňa Beňová je proti spolupráci Smeru-SD s hnutím Republika, hrozí odchodom zo strany

Poslankyňa Európskeho parlamentu (EP) Monika Beňová (Smer-SD/S/D) je zásadne proti akýmkoľvek náznakom spolupráce strany Smer – sociálna demokracia s hnutím Republika. Vyhlásila to vo svojom profile na sociálnej sieti.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt


Spojenie oboch strán je pre Beňovú neakceptovateľné.


„Verím, že aj pre Smer-SD a jeho členov. Ak nie, ja zo strany odídem. Náznaky akejkoľvek spolupráce sú pre mňa osobne neakceptovateľné,“ vyhlásila. Europoslankyňa doplnila, že je jednoznačne na strane Ukrajiny a súčasné dianie nepovažuje za konflikt Ruskej federácie a USA.


„Je to útok na Ukrajinu zo strany Putina a jeho blízkych spolupracovníkov. Som si istá, že väčšina Rusov to tak rovnako vníma,“ povedala.


Smer by mal byť vylúčený zo Skupiny progresívnej aliancie socialistov a demokratov, vyzvali europoslanci

Osem slovenských poslancov Európskeho parlamentu (EP) v stredu v otvorenom liste vyzvalo Skupinu progresívnej aliancie socialistov a demokratov (S&D) a Stranu európskych socialistov (PES), aby zo svojich radov vylúčili stranu Smer – sociálna demokracia (Smer-SD).

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Podľa europoslancov sa strana spreneverila nielen hodnotám sociálnej demokracie, ale aj ľudským právam a demokracii. V tlačovej správe o tom informovala Silvia Hudáčková, asistentka poslanca EP Vladimíra Bilčíka (Spolu/EPP).


„Predseda Smeru-SD dnes otvorene hovorí o budúcej vládnej spolupráci s fašistickým hnutím Republika a slovami krajnej pravice označuje posilnenie prítomnosti spojeneckých vojsk NATO na Slovensku za vítanie Wehrmachtu,“ píšu europoslanci. Zároveň Robert Fico podľa nich pomáha šíriť kremeľskú propagandu a verejne hovorí o agresii Ruska voči Ukrajine ako o konflikte USA a Ruska.

K výzve europoslanca Bilčíka sa pridal aj Ivan Štefanec (KDH/EPP), Peter Pollák (OľaNO/EPP), Miriam Lexmann (KDH/EPP), Martin Hojsík (PS/RE), Michal Šimečka (PS/RE), Michal Wiezik (PS/RE) a Lucia Ďuriš Nicholsonová (RE).

Uhrík vystúpil v europarlamente s hanebným prejavom, poslanci na neho kričali „hanba

Poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík vystúpil v pléne europarlamentu s hanebným prejavom, v ktorom hovoril o USA. Vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedla europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Ani zmienka o Ukrajine. Poslanci na neho kričali: Hanba,“ popísala situáciu v EP Nicholsonová. Poslancom EP sa v utorok prihovoril aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Korčok: Európska únia je pripravená Slovensku pomôcť so situáciou na hraniciach

Európska únia (EÚ) je pripravená pomôcť Slovensku pri vyriešení situácie na slovensko-ukrajinskej hranici. Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) to povedal po stretnutí s eurokomisárkou pre vnútorné záležitosti Ylvou Johanssonovou. V tlačovej správe o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR).

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Vláda SR urobila celý rad krokov pre čo najlepšie zvládanie prílevu utečencov. V súčasnej situácii však čelíme bezprecedentnej vlne, preto som rád, že a členské štáty sú pripravené nám pomôcť,“ vyhlásil Korčok.

Doplnil, že Slovensko už identifikovalo požiadavky pre materiálnu a humanitárnu pomoc a pre ich získanie aktivovalo Európsky mechanizmus civilnej ochrany. „Som hrdý, že pomoc poskytuje celé Slovensko – štátne inštitúcie, mimovládny sektor, súkromné firmy aj obrovské množstvo darcov a dobrovoľníkov z radov bežných ľudí,“ uzavrel minister.

Európska únia podľa Fica zlyhala pri riešení konfliktu Ruska a Ukrajiny, vykonáva len vôľu USA (video)

Ukrajina sa stala obeťou mocenského konfliktu medzi Spojenými štátmi americkými (USA) a Ruskou federáciou.


Na utorkovej tlačovej konferencii to povedal líder strany Smer- sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico s tým, že Európska únia (EÚ) je v súčasnosti len pasívnym štatistom tohto konfliktu a vykonávateľom vôle USA. Fico to považuje za zlyhanie EÚ, čo podľa jeho slov výrazne ovplyvní jej postavenie v nasledujúcich rokoch.

Porušenie medzinárodného práva

Šéf Smeru-SD zdôraznil, že v tomto konflikte je potrebné podporovať dialóg a mierové riešenie. Zbrane a muníciu by preto strana na Ukrajinu nedodávala, pretože to nepovažuje za slovenský národný záujem.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Nepáči sa nám, že sa nejaká krajina rozhodla so svojím vojenským vybavením ísť na územie iného štátu. Zopakujem, že to považujeme za porušenie medzinárodného práva. Odmietame však kolektívnu vinu voči všetkým Rusom, je to hanebné," uviedol Fico. Nevidí ani žiaden dôvod na vylučovanie ruských športovcov z medzinárodných súťaží. „Čo to má spoločné s politikou?" pýta sa líder strany.

Vyzvali na zabezpečenie humanitárnej pomoci

V súvislosti s možným urýchleným vstupom Ukrajiny do EÚ musí podľa jeho slov krajina, rovnako ako všetky predchádzajúce členské štáty, splniť základné podmienky pre vstup do eurobloku. „V tomto ich budeme plne podporovať," dodal na záver.


Predseda Smeru-SD a podpredsedovia strany nemali na tlačovej konferencii na tvárach respirátory, lebo podľa šéfa strany sa pre vládu ochorenie COVID-19 skončilo, a preto to budú rešpektovať. Vládu zároveň vyzval, aby Ukrajine zabezpečila potrebnú dávku humanitárnej pomoci.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 16. apríl 2024

horoskopy na dnes utorok 16 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 16. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Pustíte sa do viacerých vecí naraz. Nezostanete sami, určite sa objaví niekto, na koho sa môžete s dôverou obrátiť. Radosť vám urobia príbuzní.

Býk 21.4. - 21.5.

Optimistická správa vám dodá chuť do práce. Teraz máte konečne dôvod angažovať sa. Ak sa chystáte na ďalekú cestu, treba byť čo najopatrnejší. Nevystavujte sa zbytočnému riziku.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najskôr merajte, potom režte. Dobre zvážte, kým rozhodnete. Zabránite tak neskorším možným komplikáciám. Na depresie nie sú dôvody. Chyťte sa konkrétnej práce.

Rak 22.6. - 22.7.

Je práve vhodný čas odhaliť vaše zámery a úmysly. Máte možnosť konať tak, aby sa všetko vyvíjalo priaznivo. Stretnete niekoho, kto bude mať na vás pozitívny vplyv.




Všetky Horoskopy pre Utorok 16. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie