• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Rezník vraj predal pod cenu penzión verejnoprávnej tlačovej agentúry stíhanému advokátovi

Rezník vraj predal pod cenu penzión verejnoprávnej tlačovej agentúry stíhanému advokátovi

22.10.2020 (Webnoviny.sk) - Verejnoprávna tlačová agentúra TASR pod vedením terajšieho šéfa RTVS Jaroslava Rezníka predala v roku 2016 účelové zariadenie vo Vysokých Tatrách v hodnote 273-tisíc eur za 193-tisíc.

V tlačovej správe to uvádza predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Kristián Čekovský (OĽaNO) s tým, že penzión TASR, ktorý stál pozemku medzi Hrebienkom a Jakubkovou lúkou kúpila spoločnosť SPV98, za ktorou stojí stíhaný advokát Ján G.

Padlo trestné oznámenie

„Jaroslav Rezník tak v podstate predal majetok TASR Jánovi G., čo dokazuje aj kúpno-predajná zmluva,” uviedol Čekovský. Zároveň pripustil, že pozemok pod zariadením nepatril TASR a chata si vyžadovala rekonštrukciu.

„Dlhé roky sa však špekulovalo, že nehnuteľnosť skončila v rukách človeka, ktorý mal možnosti, ako si pozemok vysporiadať,” povedal poslanec.

Keďže Ján G. momentálne čelí obvineniu a návrhu na vzatie do väzby v kauze korupcie na Slovenskom pozemkovom fonde, Čekovský vyzval Rezníka, aby vysvetlil transakciu, pri ktorej sa zbavil majetku TASR pod cenu a predajom človeku napojeného na finančnú skupinu a obvineného pre korupciu a podvody s pozemkami. Zároveň vo veci podal trestné oznámenie.

Podľa Rezníka sú to lži

„Nerobíme hrubé čiary a bojujeme proti korupcii. Musíme si byť istí, že nebola spôsobená škoda agentúre, ktorú si platia ľudia, prípadne, či celý predaj nebol zosnovaný,” dodal Čekovský.



„Pozorne sledujem opakované lživé a vykonštruované tvrdenia predsedu Výboru NR SR pre kultúru a médiá Kristiána Čekovského a ostro sa ohradzujem voči informáciám, ktoré zverejnil. Tieto informácie považujem za účelové, zavádzajúce a lživé, vyjadrenia pána Čekovského sú hrubým poškodzovaním môjho mena. Po útokoch na moju osobu v súvislosti s mojim pôsobením v RTVS, ktoré sa ukázali ako nepodložené, skúša pán Čekovský spochybniť moje pôsobenie aj na predchádzajúcom pracovisku,“ uviedol Rezník.


Ako ďalej dodal, doteraz na zverejnené informácie nereagoval, ale vzhľadom na vážnosť aktuálnych vyjadrení pána Čekovského využije všetky zákonné možnosti na očistenie svojho mena právnou cestou.

Možné prelievanie peňazí

Už koncom minulého týždňa podal poslanec trestné oznámenie pre možné prelievanie verejných peňazí zo štátu do súkromných rúk.


Konkrétne sa tak malo diať prostredníctvom spoločnosti TERAZ MEDIA, ktorú založila TASR spolu so spoločnosťou IMPRE MEDIA.


Tá má podľa Čekovského blízko k finančnej skupine Slavia Capital aj cez obvineného Jána G.


Ten bol podľa neho predsedom dozornej rady IMPRE MEDIA a v dozornej rade TERAZ MEDIA sedel aj so súčasným riaditeľom RTVS Jaroslavom Rezníkom.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie