• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Remišová aj Blanár sa zhodujú, že by kandidáti na generálneho prokurátora mohli byť verejne vypočúvaní

Remišová aj Blanár sa zhodujú, že by kandidáti na generálneho prokurátora mohli byť verejne vypočúvaní

Pri otázke ako hodnotia politickú kultúru v NR SR, Blanár povedal, že by politici mali byť strážcami kultúry debaty a vedeli sa pri nej ustriehnuť.

25.1.2020 (Webnoviny.sk) - Pri voľbe generálneho prokurátora by mohlo byť verejné vypočúvanie. Zhodli sa na tom v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy poslanec Národnej rady (NR) SR a podpredseda strany Smer - sociálna demokracia (Smer - SD) Juraj Blanár spolu s poslankyňou NR SR Veronikou Remišovou, ktorá je zároveň prvou podpredsedníčkou strany Za ľudí. Reagovali tak na otázku k voľbe generálneho prokurátora.

Bolo by dobré, ak by bol generálny prokurátor priblížený verejnosti,“ uviedol Blanár. Remišovej strana navyše preferuje, aby sa rozšíril okruh navrhovateľov na post generálneho prokurátora o ďalších odborníkov.

Využili v kampani deti

Predstavitelia strán hodnotili činnosť a politickú kultúru na Slovensku v tomto volebnom období a krátko debatovali aj o bývalom generálnom prokurátorovi a voľbe sudcov.

Dodala však, že to nie je len o parlamente, ale aj o volebnej kampani a poukázala na virálne video Smeru - SD, v ktorom využili deti na stvárnenie predstaviteľov opozície. V časti videa napríklad jedno dieťa bije ostatné krížom. Podľa nej to do kampane nepatrí.

Novela rokovacieho poriadku

Moderátorka Marta Jančkárová sa v relácii opýtala, ako vnímajú novelu rokovacieho poriadku z dielne Slovenskej národnej strany, ktorá oklieštila čas na vystúpenie poslancov v pléne.

Poslankyňa ho vníma ako obmedzenie a vysvetľuje, že poslanci a predkladatelia nemajú dostatočný čas na predstavenie svojich argumentov. Blanár však odporoval a tvrdil, že čas je dostatočný.

V debate ďalej uviedol, že je pripravený na diskusiu, aby zákony predložené poslancami či skrátené legislatívne konanie prešlo „nejakým" legislatívnym procesom. Remišová zareagovala, že v rokovacom poriadku sú špecificky zakázané prílepky k zákonom a skrátené legislatívne konanie je povolené len v istých prípadoch.

© SITA Všetky práva vyhradené.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie