• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Recept na dlhovekosť je nehnevať sa, vraví najstarší muž na svete (video)

Recept na dlhovekosť je nehnevať sa, vraví najstarší muž na svete (video)

Najstarší muž na svete má 112 rokov a 344 dní.

12.2.2020 (Webnoviny.sk) - Najstarším mužom na svete je Čitecu Watanabe z japonského mesta Niigata, ktorý má 112 rokov a 344 dní. V stredu to oznámila organizácia Guinessove svetové rekordy (do roku 2000 známa ako Guinessova kniha rekordov). V domove dôchodcov v Niigate, kde tento pán už niekoľko rokov žije, mu zástupcovia organizácie v stredu odovzdali certifikát o tom, že je najstarším žijúcim mužom na svete.

Na otázku, aký je jeho recept na dlhovekosť, Watanabe novinárom povedal, že ľudia by sa nemali hnevať a mali by sa radšej usmievať. On sám sa tejto rady držal počas celej ceremónie.

Doterajším držiteľom titulu bol Masazo Nonaka, tiež Japonec, ktorý zomrel v januári. Najstaršou ženou na svete je 117-ročná Japonka Kane Tanaka, ktorá žije v domove dôchodcov vo Fukuoke. Medzi jej hlavné záujmy patrí matematika a stolová hra Othello, známa aj ako Reversi, ktorá sa dá považovať za akúsi zložitejšiu verziu piškvoriek.

Ak sa do rebríčka najdlhšie žijúcich osôb zarátajú aj osoby už nežijúce, najvyššieho veku sa doteraz dožila Francúzka Jeanne Louise Calment, ktorá zomrela v roku 1997 vo veku 122 rokov, 5 mesiacov a 14 dní. Táto žena zostáva naďalej jediným človekom, ktorý sa dokázateľne dožil vyššieho veku ako 120 rokov.

Viac k téme: Guinessove svetové rekordy, najstarší muž

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie