• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Real Madrid porazil Frankfurt a získal rekordný piaty Európsky superpohár, Benzema prekonal gólový zápis Raúla (video)

Real Madrid porazil Frankfurt a získal rekordný piaty Európsky superpohár, Benzema prekonal gólový zápis Raúla (video)

"Biely balet" sa s piatimi triumfami vyrovnal španielskemu rivalovi FC Barcelona a talianskemu AC Miláno.

11.8.2022 (Webnoviny.sk) - Futbalisti španielskeho Realu Madrid získali piatykrát v histórii Európsky superpohár, úradujúci víťazi Ligy majstrov v stredajšom súboji o prvú trofej v sezóne 2022/2023 zdolali nemeckého šampióna Európskej ligy Eintracht Frankfurt vo fínskych Helsinkách 2:0.

V 37. minúte otvoril skóre zápasu David Alaba a v 65. minúte sa presadil Karim Benzema. Francúzsky útočník sa s 324. gólom v drese "bieleho baletu" osamostatnil na druhom mieste historického poradia pred Raúlom.

Ancelotti má motivovaný tím

"Nehrali sme úžasne, ale bolo to slušné, náš zvyčajný výkon. Nepotreboval som toto víťazstvo na to, aby som vám mohol povedať, že môj tím je stále motivovaný," uviedol tréner Realu Carlo Ancelotti na oficiálnom webe Európskej futbalovej únie (UEFA).

Madridský klub sa vyrovnal svojmu španielskemu rivalovi FC Barcelona a talianskemu AC Miláno s piatimi triumfami v Európskom superpohári, čo je historický rekord. Predtým získal trofej aj v rokoch 2002, 2014, 2016 a 2017.

Real si zaslúžil vyhrať

"Zlepšili sme sa oproti predošlému zápasu proti Bayernu, ale Real si dokáže vypracovať dve či tri čisté šance proti každému súperovi na svete. My sme nezužitkovali naše gólové príležitosti. Real bol lepší a zaslúžil si zvíťaziť," povedal tréner Frankfurtu Oliver Glasner.

Jeho zverenci v prvom kole domácej najvyššej súťaže podľahli majstrovskému Bayernu Mníchov 1:6.

Historicky najvyšší počet gólov

Real Madrid a Eintracht Frankfurt sa na európskej pohárovej scéne stretli druhýkrát. Pred 62 rokmi, 18. mája 1960, v glasgowskom finále Európskeho pohára majstrov pred 127-tisíc divákmi vyhrali Španieli 7:3. Štyri zásahy „bieleho baletu“ zaznamenal Ferenc Puskás a tromi gólmi prispel ďalší legendárny hráč Alfredo di Stéfano.


Bolo to v poradí piate finále Európskeho pohára majstrov (predchodca Ligy majstrov, pozn.) a Real v ňom získal piaty titul kontinentálneho šampióna z doterajších štrnástich. Duel vtedy ponúkol historicky najvyšší počet gólov i divácku návštevu vo finálových dueloch európskeho pohára číslo jeden, pričom tento rekord platí dodnes.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie