• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Putinovi dochádza čas, podľa nemeckého ministra ruská ekonomika pre sankcie čoskoro skolabuje

Putinovi dochádza čas, podľa nemeckého ministra ruská ekonomika pre sankcie čoskoro skolabuje

Nemecký vicekancelár je presvedčený, že i keď pokračujúce príjmy Ruska z vysokých cien za pohonné hmoty „bolia“, ruská ekonomika kolabuje a „čas pracuje proti Rusku“.

Robert Habeck, ktorý je zároveň ministrom hospodárstva a je zodpovedný za energie, vo štvrtok v nemeckom parlamente povedal, že „príjem, ktorý (ruský prezident Vladimir) Putin v uplynulých mesiacoch získal vďaka vysokým cenám, bolí a môžeme sa len hanbiť, že sme ešte nedokázali výraznejšie zredukovať túto závislosť“.

Pohľad na príjmy Ruska z predaja ropy a plynu však podľa neho nehovorí celý príbeh. „Putin stále dostáva peniaze, ale už ich sotva môže míňať“, poznamenal Habeck s tým, že dôvodom sú západné sankcie, pričom poukázal na obrovské poklesy vývozu do Ruska, vrátane exportu z Nemecka.


Čas preto podľa Habecka „nepracuje pre Rusko. Čas pracuje proti Rusku, pracuje proti ruskej ekonomike“ a „v Rusku už nikto nechce investovať“.

Ropné embargo bude EÚ bolieť, ale v porovnaní s utrpením Ukrajincov je to nič, vyhlásil Nehammer


Embargo Európskej únie (EÚ) na ruskú ropu bude bolestivé pre členské štáty aj pre Moskvu, konštatoval rakúsky kancelár Karl Nehammer. Informuje o tom spravodajský portál CNN.


„Rozhodnutie uvaliť embargo na ropu je opatrením, ktoré bude pre členské štáty určite samo o sebe bolestivé,“ uviedol Nehammer v utorok pred príchodom na mimoriadne rokovanie Európskej rady v Bruseli. „Musíme však byť realistickí. Bolesť, ktorú cítime my, je nič v porovnaní s tým, čo musia vydržať Ukrajinci,“ dodal.


Lídri EÚ sa v pondelok dohodli na zákaze 90 % ruského importu ropy do konca tohto roka, ktorý je súčasťou šiesteho balíka sankcií proti Moskve. Plyn podľa Nehammera nebude súčasťou tohto kola sankcií, pretože ruskú ropu je ľahšie nahradiť.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie