• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Putin vyhlásil, že jeho „operácia“ na Ukrajine ide podľa plánu a zničí „toto ‚anti-Rusko‘ vytvorené Západom“

Putin vyhlásil, že jeho „operácia“ na Ukrajine ide podľa plánu a zničí „toto ‚anti-Rusko‘ vytvorené Západom“

Vladimir Putin tiež chválil ruských vojakov za ich „odvahu“ na Ukrajine.

3.3.2022 (Webnoviny.sk) -

Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil, že jeho „špeciálna vojenská operácia", a teda invázia na Ukrajinu, „ide podľa plánu". Vyjadril sa tak napriek tomu, že mnohí analytici tvrdia opak.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Počas prejavu na stretnutí Ruskej bezpečnostnej rady, ktorý odvysielala štátna televízia, bez uvedenia dôkazu obvinil ukrajinské sily z toho, že si vzali „tisícky zahraničných občanov za rukojemníkov“ a používajú civilistov ako ľudské štíty.

Tiež podľa spravodajského portálu BBC povedal, že Rusi a Ukrajinci sú „jeden národ“ a že zničí „toto anti-Rusko vytvorené Západom“. Putin tiež chválil ruských vojakov za ich „odvahu“ na Ukrajine. V príhovore vymenoval príklady „heroických činov“ ruských vojakov počas bojov proti silám na Ukrajine, ktoré nazval neonacistickými. Rodiny vojakov, ktorí počas bojov padli, podľa neho odškodnia.

Vyjadril sa tak deň po tom, čo Moskva uviedla, že na Ukrajine zomrelo 498 jej vojakov. Kyjev uvádza niekoľkonásobne vyšší počet mŕtvych ruských vojakov.

Rusko je pripravené na mierové rokovania, bude pokračovať v snahe zničiť ukrajinskú vojenskú infraštruktúru

Rusko je pripravené na mierové rokovania s Ukrajinou, ale bude pokračovať vo svojom úsilí zničiť tamojšiu vojenskú infraštruktúru. Vo štvrtok to povedal ruský minister zahraničia Sergej Lavrov, podľa ktorého ruská delegácia na tohtotýždňových rokovaniach predložila ich požiadavky ukrajinským vyjednávačom a teraz čakajú na odpoveď Kyjeva, ktorú by mali dostať na stretnutí naplánovanom na štvrtok.


Lavrov vyhlásil, že Moskva bude trvať na podmienkach, že Ukrajina už nikdy nebude pre Rusko predstavovať vojenskú hrozbu. Tiež povedal, že bude na Ukrajincoch, aby vybrali, akú vládu by mali mať.

Ruský minister sa vyjadril aj na margo civilných obetí ruskej kampane na Ukrajine, ktorú ako „špeciálnu operáciu“ začalo minulý týždeň. Trval na tom, že ruská armáda používa len presné zbrane na vojenské ciele.


Uznal, že ruské útoky mohli zabiť civilistov, pričom skonštatoval „akákoľvek vojenská akcia je plná obetí, a to nielen medzi armádou, ale aj civilistami“. Agentúra The Associated Press už skôr množstvom dôkazov zdokumentovala, že bombardovanie po celej Ukrajine zasahuje bez rozdielu domy, školy a nemocnice.

Nezávislá rozhlasová stanica Echo Moskvy musí skončiť, pravdivo informovala o ruskej invázii na Ukrajine

Ruská nezávislá rozhlasová stanica Echo Moskvy končí. Oznámila to vo štvrtok v reakcii na rozhodnutie ruských úradov zablokovať ich vysielanie, informuje o tom spravodajský portál televízie CNN.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Hlasovanie správnej rady Echo Moskvy väčšinou hlasov rozhodlo o likvidácii rozhlasovej stanice a webstránky Echo Moskvy,“ informujú vo vyhlásení na svojej webstránke.

Ruská generálna prokuratúra 1. marca zablokovala prístup ku dvom nezávislým médiám - rádiu Echo Moskvy a televízii Dožď. Dôvodom je ich informovanie v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajine.

Prokuratúra vo vyhlásení uviedla, že dané médiá šíria „informácie, o ktorých je známe, že sú nepravdivé, o akciách ruských vojakov v rámci špeciálnej operácie na ochranu Doneckej ľudovej republiky a Luhanskej ľudovej republiky“. Tiež podľa nej vyzývajú na extrémizmus a násilie voči občanom Ruskej federácie, masové porušovanie verejného poriadku a verejnej bezpečnosti.

Spravodajská televízia CNN pripomína, že ruské úrady zakazujú protesty bez povolenia a môžu považovať vysielanie a poskytovanie špecifických informácií o nepovolených demonštráciách za organizovanie nelegálnych protestov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie