• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Putin stráca nervy aj možnosti. Ohlásením čiastočnej mobilizácie podľa Naďa riskuje stratu podpory

Putin stráca nervy aj možnosti. Ohlásením čiastočnej mobilizácie podľa Naďa riskuje stratu podpory

Slovensko bude podľa Naďa naďalej pokračovať v tom, čo robí aj spoločne ako medzinárodné spoločenstvo, teda pomáhať Ukrajine diplomaticky, ekonomicky, politicky aj vojensky.

21.9.2022 (Webnoviny.sk) - Kroky Vladimira Putina potvrdzujú, že stráca nervy aj možnosti. Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) tak reagoval na rozhodnutie ruského prezidenta vyhlásiť čiastočnú mobilizáciu v Rusku.

Ako sa ďalej v stanovisku slovenského ministra obrany píše, je najvyšší čas, aby si Putin uvedomil, že ak začne povolávať synov ruských matiek, dostane sa do veľmi ťažkej politickej situácie.

Anexia ukrajinských území

„Verím, že si to začnú ešte viac uvedomovať bežní ľudia v Ruskej federácii a urobia kroky k tomu, aby mu zabránili nejakým spôsobom ďalej ubližovať Rusku ako takému a jeho obyvateľom,“ dodal Naď.

Kremeľ sa podľa Naďa netají snahou o ďalšiu anexiu územia Ukrajiny, čo potvrdzujú aj avizované referendá v okupovaných oblastiach.


„Pripájanie ukrajinských území k Ruskej federácii bude následne môcť poslúžiť politike Kremľa ako ďalšia zo zámienok – keď bude Ukrajina bojovať o opätovné získanie svojho územia, Kremeľ to označí za ‚útok na Rusko‘ a bude sa vyhrážať použitím jadrového arzenálu,“ uviedol Naď.

Slovensko bude podľa Naďa naďalej pokračovať v tom, čo robí aj spoločne ako medzinárodné spoločenstvo, teda pomáhať diplomaticky, ekonomicky, politicky aj vojensky v maximálnej možnej miere krajine, ktorá sa bráni pred agresorom.

Rusi nedosahujú svoje ciele

Ruský prezident Putin v stredu ohlásil čiastočnú mobilizáciu v Rusku, keďže vojna na Ukrajine už trvá takmer sedem mesiacov.


Mobilizáciu oznámil v stredajšom prejave k národu, ktorý nasleduje deň po tom, ako Ruskom okupované regióny na východe Ukrajiny zverejnili plány na referendá o pripojení sa k Rusku.


Referendá, ktoré sa očakávali už v prvých mesiacoch ruskej invázie na Ukrajinu, sa začnú konať v piatok v Luhanskej a Chersonskej oblasti a na teritóriách Zaporožskej a Doneckej oblasti, ktoré sú pod kontrolou ruských síl.

Putin uviedol, že dekrét o čiastočnej mobilizácii už podpísal a začne sa realizovať už v priebehu stredy. „Hovoríme o čiastočnej mobilizácii, znamená to, že odvody sa budú týkať iba občanov, ktorí sú rezervistami, a najmä tých, ktorí slúžili v ozbrojených silách a majú určitú vojenskú špecializáciu a relevantné skúsenosti,“ zdôraznil ruský prezident.


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie