• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Putin je asi dva týždne za pozíciami, na ktorých by sa chcel nachádzať. Ako sa zmenili jeho plány na Ukrajine?

Putin je asi dva týždne za pozíciami, na ktorých by sa chcel nachádzať. Ako sa zmenili jeho plány na Ukrajine?

Vladimir Putin nedosiahol žiadny zo svojich hlavných cieľov.

11.5.2022 (Webnoviny.sk) - Ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi sa v rozsiahlej vojne proti Ukrajine nepodarilo dosiahnuť žiadny zo svojich hlavných cieľov.

Odpor Azovstaľu pokračuje

Ako referuje Rádio Sloboda, známe aj ako Rádio Slobodná Európa, oznámil to popredný predstaviteľ amerického ministerstva obrany. Putin podľa predstaviteľa Pentagonu naďalej zhromažďuje svoje sily, no ruská armáda zaznamenáva veľké straty.

„Vidí, že niektoré z jeho schopností sa zmenšujú, najmä čo sa týka delostreleckých súbojov. Putin nedosiahol žiadny zo svojich hlavných cieľov. Mariupoľ stále nie je dobytý a odpor Azovstaľu pokračuje," povedal predstaviteľ Pentagonu.

Putinove plány na vojnu

Tvrdí, že Putin je približne dva týždne za pozíciami, na ktorých by sa chcel nachádzať v Donbase a na juhu Ukrajiny, a nie je jasné, ako sa situácia vyvinie. „Buďte si istí, že Ukrajinci môžu naďalej brániť svoje územie," dodal predstaviteľ amerického ministerstva obrany.

Pentagon uviedol, že nevie, či sa Putinove plány na vojnu proti Ukrajine zmenili. „Nechápeme, ako veľmi sa zmenili Putinove strategické ciele. Nevieme, či chce len ovládnuť Donbas a vyhlásiť víťazstvo, alebo túto kontrolu chce využiť na ďalšie útoky. Nemáme absolútnu istotu o Putinových plánoch," skonštatoval predstaviteľ.

Slováci nie sú Zelenského sluhovia, odkázal ukrajinskému prezidentovi Fico

Predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico odkázal ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému, že Slováci nie sú jeho sluhovia. Podľa strany Smer-SD Zelenskyj žiada od Slovenska, aby prijalo „nezmyselné sankcie“ v podobe zastavenia odberu lacných a bezpečných dodávok ruského plynu a ropy. Fico tak reagoval na prezidentov prejav v Národnej rade Slovenskej republiky.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Jeho ľudia sa nám doslova vyhrážajú, že keď Slovensko nebude Ukrajinu poslúchať, tak to bude Ukrajina, ktorá nám tieto dodávky zastaví,“ pokračoval Fico s tým, že ako predseda vlády by som vetoval „nezmyselné sankcie“, ako zastavenie dodávok plynu a ropy z Ruska.

Predseda strany Smer-SD uviedol, že ak by boli vo vláde, pomohli by každému utečencovi pred vojnou, „ale nie špekulantom na Porsche“. Rovnako odmietol posielanie zbraní Ukrajine a zdôraznil mierové riešenie konfliktu.

Slovensko s vojnou, ktorú Ukrajina vedie v záujme USA, nemá nič spoločné. Rusko nie je a nemôže byť náš smrteľný nepriateľ. My nechceme žiadneho nepriateľa,“ povedal.

Zelenského prejav bol jeden z najsilnejších v parlamente, zhodnotil Laurenčík

Koaličná strana Sloboda a Solidarita (SaS) v reakcii na prejav ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského vyhlásila, že bol silným momentom pre spolupatričnosť Slovenska s Ukrajinou. Informoval o tom hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová povedala, že silným signálom zo strany Zelenského bolo vyzdvihnutie pomoci slovenskej vlády a podpory občanov, pričom ich rozhodnosť dal za príklad celému svetu. „Napriek tomu, že ukrajinský prezident rozumie nášmu postoju k ruskej rope a plynu, vnímame aj my ich volanie po odstrihnutí sa od energetických zdrojov z Ruska," uviedla Zemanová.

Podľa podpredsedu parlamentu Milana Laurenčíka (SaS) bol prejav Zelenského jeden z najsilnejších v parlamente. „Standing ovation poslancov neznamenal len ocenenie a poďakovanie ukrajinskému prezidentovi za jeho príhovor, ale celému národu za obranu ich vlasti a hodnôt Európy,“ povedal Laurenčík.

Poslanci strany SaS sú odhodlaní byť hlasom Ukrajiny na pôde Európskej únie, ako apeloval Zelenskyj. „Našou odpoveďou je ochrana slobody a pomoc ukrajinskému ľudu. Stojíme na strane mieru a na strane Ukrajiny. Ďakovné slová ukrajinského prezidenta sú jasný signál, že nie sme pre Ukrajinu len susedia, ale aj ich najbližší spojenec. Veríme, že Ukrajina zvíťazí,“ doplnil podpredseda poslaneckého klubu SaS Roman Foltin.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie