• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Prvým novoročným dieťaťom v Žiline je malá Kristínka, v Košiciach ju predbehla Suela

Prvým novoročným dieťaťom v Žiline je malá Kristínka, v Košiciach ju predbehla Suela

Dieťa aj matka sú podľa hovorkyne v poriadku.

1.1.2021 (Webnoviny.sk) - Prvým novorodeniatkom v roku 2021 narodeným v žilinskej Fakultnej nemocnici s poliklinikou je malá Kristínka zo Žiliny. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

„Kristínka sa narodila o 2:05 maminke Veronike zo Žiliny, váži 3890 gramov a meria 51 centimetrov. Dieťaťko i mamička sú v poriadku,“ priblížila prvý tohtoročný pôrod v žilinskej nemocnici Záteková.

Prvé dieťa roka 2021 narodené vo Fakultnej nemocnici J.A. Reimana v Prešove sa volá Denis. Na svet prišiel o 6:53. Ako informovala hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková, novorodenec vážil 2560 gramov a meral 48 centimetrov.


Ide o druhorodené dieťa 20-ročnej mamičky Jany zo Žehne. „Malý Denis prišiel na svet spontánne,“ uviedla Cenková. Ako dodala pre agentúru SITA, do 8:30 sa zatiaľ ešte prvý malý Prešovčan v novom roku nenarodil.

V Bratislave sa narodil ako prvý Samuel

Prvé bábätko v Bratislave sa v roku 2021 narodilo v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v Petržalke o 2:41. Chlapček sa volá Samuel, pri narodení vážil 4 090 gramov a meral 52 cm. Prvorodička, 25-ročná Barbora, aj bábätko sú zdraví a majú sa dobre.


V posledný deň roka 2020 sa v pôrodniciach Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) narodilo celkovo 28 detí, čo je za posledné roky najvyšší počet. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa UNB Eva Kliská. V Univerzitnej nemocnici Bratislava sa ročne rodí viac ako 6-tisíc bábätiek, čo je najviac na Slovensku.

Prvý Banskobystričan, ktorý sa narodil v novom roku je Emilko. Ako na sociálnej sieti informuje primátor Banskej Bystrice Ján Nosko, prvé bábätko s mierami 3 760 gramov a 60 centimetrov sa narodilo približne pol hodinu po polnoci. Rooseveltova nemocnica spresnila, že Emil prišiel na svet 28 minút po polnoci prirodzeným pôrodom a spolu s mamičkou Martinou sú v poriadku.


„Keďže posledné obdobie je iné ako tie predošlé a sprísnenie nariadení mi nedovoľuje osobne popriať prvému novoročnému dieťatku Banskej Bystrice a jeho rodičom všetko dobré, želám im aspoň touto cestou najmä pevné zdravie, šťastie a lásku. Nech z malého Emilka vyrastie hrdý Banskobystričan,“ odkazuje primátor s tým, že tradičné darčeky doručí radnica rodinke dodatočne.

Fotenie a rozhovory sa nekonali

V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) Košice sa prvé dieťa v roku 2021 narodilo o 1:30 mamičke Márii. Dievčatko vážilo 2370 gramov, meralo 47 cm a dostalo meno Suela. Mamička pochádzajúca z Košíc spontánne rodila v pôrodnici na Tr. SNP 1. Ide už o jej siedme dieťa. Informovala o tom hovorkyňa UNLP Košice Ivana Vaněková.

Druhé dieťatko v pôrodnici na Tr. SNP 1 prišlo na svet o 3:20 taktiež spontánnym pôrodom. Košičanke Dominike sa narodila prvorodená dcéra Zoe, ktorá vážila 3140 gramov a merala 50 cm.


„Vzhľadom na aktuálnu situáciu spoločné fotenie a rozhovory s mamičkou sa tento rok neuskutočnia. Košickým mamičkám, ktoré porodia 1. januára sprostredkovane odovzdá darček aj Mesto Košice. Prvá mamička dostane aj finančný dar,“ uviedla Vaněková.


Inak bola silvestrovská noc v UNLP Košice viac menej pokojná. Pomoc na urgentných príjmoch vyhľadali najmä ľudia pod vplyvom alkoholu, spolu ich bolo deväť. Zdravotníci ošetrili aj jedného občana z CPZ po bitke. Aj keď bolo výbuchy ohňostrojov v Košiciach počuť takmer celý večer, úrazy v tejto súvislosti neboli zaznamenané.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie