• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Protimonopolný úrad rozdal vysoké pokuty, šestici firiem zakázal aj účasť na verejnom obstarávaní

Protimonopolný úrad rozdal vysoké pokuty, šestici firiem zakázal aj účasť na verejnom obstarávaní

Rada Protimonopolného úradu SR potvrdila rozhodnutie vo veci nezákonnej dohody obmedzujúcej hospodársku súťaž.

7.6.2021 (Webnoviny.sk) - Rada Protimonopolného úradu SR potvrdila rozhodnutie Protimonopolného úradu (PMÚ) SR vo veci nezákonnej dohody obmedzujúcej hospodársku súťaž zo strany šiestich spoločností, a to Artra, Čechovo, Janoli, Jasta Slovakia, Jaroslav Marinica – Marini a PMB Slovakia.

Obmedzenie hospodárskej súťaže

Firmy koordinovali svoj postup pri predkladaní ponúk do verejných obstarávaní realizovaných elektronickým kontraktačným systémom od 12. januára 2015 do 28. apríla 2017.

Ako informovala hovorkyňa PMÚ SR Adriana Oľšavská, týmto sa dopustili dohody obmedzujúcej hospodársku súťaž, ktorá mala za cieľ obmedzenie hospodárskej súťaže v oblasti dodávok nábytku, zdravotníckeho vybavenia, ako aj v oblasti dodávok odevov, obuvi a textilných výrobkov na území Slovenska.

Ich cieľom bolo priamo alebo nepriamo určiť ceny tovaru, rozdeliť trh a koordinovať podnikateľov vo verejnom obstarávaní i v obchodnej verejnej súťaži.

Najvyššia pokuta pre Artru

Rada úradu potvrdila vecnú správnosť zistení prvostupňového orgánu, ako aj právne posúdenie. Odstránila však nedostatky vo výroku prvostupňového rozhodnutia a upravila výšku uložených pokút.


Spoločnosti Artra udelila pokutu vo výške viac ako 900-tisíc eur. Firma Čechovo dostala pokutu viac ako 8,6-tisíca eur, Janoli viac ako 162-tisíc eur, Jasta Slovakia takmer 11-tisíc eur, Jaroslav Marinica – Marini viac ako 12-tisíc eur a PMB Slovakia viac ako 50-tisíc eur.


Zároveň bol všetkým účastníkom konania uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní na dobu troch rokov od právoplatnosti konečného rozhodnutia. Rozhodnutie Rady úradu nadobudlo právoplatnosť 31. mája 2021. Účastníci konania sa môžu podľa PMÚ SR domáhať preskúmania tohto rozhodnutia súdom.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie