• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Prokuratúra navrhla v kauze vraždy Kuciaka nový dôkaz. Bude vyhlásený rozsudok?

Prokuratúra navrhla v kauze vraždy Kuciaka nový dôkaz. Bude vyhlásený rozsudok?

Dôkaz sa má týkať mobilného telefónu Aleny Zsuzsovej.

31.8.2020 (Webnoviny.sk) - Prokuratúra navrhuje vrátiť celú kauzu späť do dokazovania, keďže získala novú analýzu dát z telefónu Aleny Zs..

Ako informoval spravodajský portál Denník N, predsedníčka senátu Špecializovaného trestného súdu Ružena Sabová 4. augusta podvečer náhle zrušila termín vyhlásenia rozsudku vo veci vraždy Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a Petra Molnára.

Nečakaný postup

Naplánované bolo na nasledujúci deň, teda na 5. august. Takýto postup v takej dôležitej, rozsiahlej a náročnej kauze bol nečakaný. Sabová vysvetľovala, že tak urobila „z dôvodu nutnosti pokračovania v porade senátu o pripravovanom rozsudku“.

Čo sa v skutočnosti stalo, nie je zatiaľ známe. Spolu so Sabovou sú členmi senátu aj sudcovia Ivan Matel a Rastislav Stieranka. Nový termín určila predsedníčka senátu na 3. september.


Podľa informácií Denníka N však rozsudok nemusí byť vyhlásený ani tento štvrtok. Dôvodom je nový návrh prokuratúry, aby bol do dokazovania zahrnutý ďalší dôkaz proti Marianovi Kočnerovi a Alene Zsuzsovej.


Obaja sú obžalovaní z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, s ktorým vykonávatelia zabili aj jeho priateľku Martinu Kušnírovú.

Pojednávanie môžu znovu otvoriť

Úrad špeciálnej prokuratúry ho doručil súdu v pondelok. Dôkaz sa podľa informácií Denníka N týka mobilného telefónu obžalovanej.


Súd teraz musí rozhodnúť, či prípad vráti do dokazovania alebo návrh prokuratúry odmietne a vyhlási rozsudok.

„Potvrdzujem, že na Špecializovaný trestný súd bol dnes podaný návrh zo strany prokurátora na doplnenie dokazovania v rozsahu 65 strán. Nariadený termín hlavného pojednávania na deň 3. septembra ostáva v platnosti,“ odkázala predsedníčka senátu Sabová.


Ak by sa prípad vrátil do dokazovania, znamenalo by to, že súd vykoná tento dôkaz a znovu prebehnú záverečné reči všetkých zúčastnených. Pojednávanie by sa tak znovu otvorilo.

Senát premeškal lehotu

Takýto postup by bol čistý aj z hľadiska Trestného poriadku vzhľadom na lehotu na vyhlásenie rozsudku, ktorú už senát premeškal.


Rozsudok sa má totiž vyhlásiť do troch dní od skončenia dokazovania, ale v tomto prípade to senát plánoval spraviť až po mesiaci, čo je dávno po lehote.


Nie je známe, či sa senát celý august radil o vine a nevine obžalovaných alebo boli sudcovia aj na dovolenke.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie