• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Prokurátor Turan, ktorý dozoroval vyšetrovanie vraždy Kuciaka, ide do dôchodku

Prokurátor Turan, ktorý dozoroval vyšetrovanie vraždy Kuciaka, ide do dôchodku

Druhý prokurátor, ktorý pôvodne dozoroval vyšetrovanie vraždy novinára, momentálne pôsobí na Európskej prokuratúre.

22.12.2020 (Webnoviny.sk) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vladimír Turan, ktorý dozoroval vyšetrovanie vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka, ide 31. decembra do dôchodku. Informáciu pre agentúru SITA potvrdila hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Spolu s Turanom pôvodne dozoroval vyšetrovanie vraždy novinára aj prokurátor Juraj Novocký. Ten bol v júli tohto roku vymenovaný za jedného z 22 prokurátorov Európskej prokuratúry.

Marček dostal za vraždu 25 rokov

V kauze vraždy investigatívneho novinára si právoplatné rozsudky zatiaľ vypočuli Zoltán Andruskó, ktorému v rámci dohody o vine a treste uložil Špecializovaný trestný súd trest (ŠTS) 15 rokov väzenia a tiež Miroslav Marček, ktorý sa priznal, že zastrelil Kuciaka, jeho partnerku Martinu Kušnírovú aj podnikateľa Petra Molnára.

Marčekovi uložil ŠTS trest 23 rokov väzenia, najvyšší súd ho následne v rámci odvolacieho konania zvýšil na 25 rokov.

O Kočnerovi a Zsuzsovej rozhodne najvyšší súd

Rovnaký, zatiaľ však neprávoplatný trest, dostal v hlavnom procese aj obžalovaný Tomáš Sz. Naopak, podnikateľ Marian K. a Alena Zs. si zatiaľ neprávoplatne vypočuli oslobodzujúce rozsudky.

Najvyšší súd by mal o odvolaní Tomáša Sz. a odvolaní prokuratúry v prípade Mariana K. a Aleny Zs. rozhodovať v budúcom roku.

Viac k téme: dôchodok, Súd v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, vražda novinára

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie