• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Prokurátor požaduje pre Kováčika minimálne 13 rokov väzenia a prepadnutie majetku

Prokurátor požaduje pre Kováčika minimálne 13 rokov väzenia a prepadnutie majetku

Na súde s Dušanom Kováčikom procesné strany prednášajú záverečné reči.

17.9.2021 (Webnoviny.sk) - V súdnom procese s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom začali v piatok na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku procesné strany prednes svojich záverečných rečí.

Návrh na prepadnutie majetku

Ako uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Michal Šúrek, obžalovanému navrhuje úhrnný trest minimálne 13 rokov väzenia v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Zároveň navrhol prepadnutie jeho majetku.

Podľa Šúreka v tomto prípade nie je pochybnosť, že sa žalované skutky stali a spáchal ich obžalovaný. „V tomto prípade bolo vykonané komplexné dokazovanie," zdôraznil prokurátor.

Zároveň uviedol, že Kováčik sa v priebehu procesu snažil „úmyselne odkláňať smer dokazovania". Robil tak podľa neho predkladaním množstva podaní, ktoré obsahovali rôzne „pseudodôkazy".

Dôkazy vytvárajú presnú mozaiku

Zároveň Šúrek pripomenul, že Kováčik odmietol vypovedať, keď mal na to príležitosť a vyjadroval sa len k už vykonaným dôkazom, keď mohol svoje argumenty prispôsobiť dôkaznej situácii.

Prokurátor tiež uviedol že výpovede rôznych svedkov proti Kováčikovi spolu obsahovo súhlasili. Takýmito svedkami boli napríklad bývalý šéf daňových kriminalistov Ľudovít Makó, dnes už zosnulý bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby František Böhm, obvinený člen skupiny takáčovcov Matej Zeman aj bývalí kolegovia obžalovaného z ÚŠP.

Prokurátor tiež pripomenul, že v kancelárii obžalovaného boli zaistené spisy k trestným veciam, v ktorých nebol dozorovým prokurátorom. „Dôkazy do seba zapadajú a vytvárajú presnú mozaiku," skonštatoval Šúrek.

Dušan Kováčik je obžalovaný z toho, že bol činný pre zločineckú skupinu takáčovcov, a tiež z toho, že prijal úplatok 50 000 eur za to, že Úrad špeciálnej prokuratúry nepodá sťažnosť proti prepusteniu údajného šéfa takáčovcov Ľubomíra Kudličku z väzby.

Takisto podľa obžaloby v dvoch prípadoch neoprávnene poskytol informácie o trestných konaniach bývalému šéfovi Kriminálneho úradu Finančnej správy SR Ľudovítovi Makóovi. Bývalý špeciálny prokurátor však trvá na svojej nevine. Stíhaný je väzobne.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 19. marec 2024

horoskopy na dnes utorok 19 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Urobíte krok k zmene zamestnania. Nebudete vyčkávať a pripomeniete sa i sám. Večer zhodnotíte, čo ste urobili počas dňa. Asi si určíte aj vyššie ciele.

Býk 21.4. - 21.5.

Mali by ste využiť schopnosť získať záujem ľudí okolo seba. Vďaka tomu narastú vaše šance na povýšenie a zlepšenie finančnej situácie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozdielnosť vašich predstáv a skutočnosti vyvolá nové problémy a ťažkosti. Môžete si pomôcť, len prestaňte všetko komentovať.

Rak 22.6. - 22.7.

Vďaka vašej absolútnej sústredenosti sa vám podarí dotiahnuť pracovné záležitosti až do konca. Schôdzku, ktorú ste si dohodli, nezmeškajte.




Všetky Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie