• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Príspevky pre firmy a podnikateľov postihnutých koronakrízou sa navýšia, poskytovať sa budú do konca júna

Príspevky pre firmy a podnikateľov postihnutých koronakrízou sa navýšia, poskytovať sa budú do konca júna

Celkové výdavky na realizáciu projektu na udržanie zamestnanosti sa majú zvýšiť takmer o 285 miliónov eur na 1,67 miliardy eur.

2.2.2021 (Webnoviny.sk) - Príspevky na udržanie zamestnanosti dostane za obdobie od začiatku tohto roka viac zamestnávateľov a samostatne zárobkovo činných osôb (SZČO).

Súčasne sa od začiatku februára zvýšia sumy príspevkov, pričom sa rozšíri počet kategórií poklesu tržieb u podnikateľov. V utorok o tom rozhodla vláda.

Kabinet súčasne schválil predĺženie poskytovania pomoci pre firmy a podnikateľov do konca júna tohto roka.

Dodatky nebudú musieť podpisovať

Celkové výdavky na realizáciu projektu na udržanie zamestnanosti na obdobie od marca minulého roka do konca júna tohto roka sa majú zvýšiť takmer o 285 miliónov eur na 1,67 miliardy eur.

Najnižší príspevok od februára tohto roka stúpne z 270 eur na 330 eur, najvyšší z 810 eur na 870 eur.

V opatrení 4A môžu dokonca SZČO dostať až 870 eur, namiesto doterajších 315 eur, a to za predpokladu, že si doplatia do 15. februára dobrovoľné poistné. Žiadatelia taktiež nebudú musieť podpisovať nové dodatky.

Rozširuje sa taktiež okruh možných poberateľov pomoci. Doteraz boli príspevky na udržanie zamestnanosti určené tým, ktorí začali podnikať, alebo boli zamestnaní u zamestnávateľa do 2. septembra 2020. Po novom sa tento termín posúva na obdobie do 1. februára tohto roka.

Sedem stupňov poklesu tržieb

Menia sa tiež škály poklesu tržieb, podľa ktorého je stanovená výška príspevku. Kým doteraz boli len štyri stupne poklesu tržieb, v novom systéme ich bude sedem a budú odstupňované od 20 do 80 percent po desiatich percentách.


Predlžuje sa tiež obdobie na žiadosť o pomoc. Žiadatelia tak môžu o pomoc za november žiadať až do konca februára.

Ďalšou možnosťou pre poberateľov pomoci je preplácanie 100 percent celkovej ceny práce v opatrení 1 a 3A, doteraz išlo o 80 percent celkovej ceny práce.


"V opatrení 4, kde pomáhame SZČO, tým, ktorí neplatili odvody do Sociálnej poisťovne a jednoosobovým s.r.o.-čkam, zvyšujeme túto pomoc z 315 na 360 eur,“ uviedol v pondelok minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie