• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Primátor Spišskej Novej Vsi preplatí občanom doplatok za Ivermektín, potrebujú však trvalý pobyt

Primátor Spišskej Novej Vsi preplatí občanom doplatok za Ivermektín, potrebujú však trvalý pobyt

Primátor sa v zabezpečovaní lieku začal viac angažovať po tom, ako sám ochorenie prekonal.

30.3.2021 (Webnoviny.sk) - Spišskonovovešťania dostanú nedostatkový liek Ivermektín v dvoch miestnych lekárňach bez doplatku. Z vlastných zdrojov im ho preplatí primátor mesta Pavol Bečarik.

Ako sa uvádza v tlačovej správe mesta, k rozhodnutiu dospel po intenzívnej komunikácii s Ministerstvom zdravotníctva SR. Ide o reakciu na nedostatok antivirotík pre ambulantnú liečbu chorých na COVID-19 v regióne.

Recept a pobyt

Primátor Bečarik, ktorý sám COVID-19 prekonal, ešte začiatkom marca verejne vyzval ministra zdravotníctva k urýchlenému zabezpečeniu liekov pre chorých na toto ochorenie.

„Po mojej verejnej výzve sme intenzívne komunikovali s ministerstvom a treba povedať, že išlo o konštruktívnu komunikáciu. Po následnej spoločnej komunikácii s dvoma lekárňami v meste som dospel k rozhodnutiu, že pacientom s trvalým pobytom v meste a receptom na Ivermektín preplatím sumu, ktorú požadujú ako doplatok,“ uviedol.

Vitamínové balíčky pre seniorov

Ivermektín s bonusom primátora mesta dostane 450 obyvateľov s trvalým pobytom v Spišskej Novej Vsi po predložení receptu v lekárňach na Letnej ulici a na ulici Odborárov.

V metropole stredného Spiša ide podľa primátora o ďalší krok k zabezpečeniu zdravia obyvateľstva. Samospráva už distribuovala rúška a respirátory zadarmo, organizuje tiež donášku nákupov a liekov pre seniorov a ľudí v karanténe. Rozdávať bude aj vitamínové balíčky pre seniorov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie