• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Primátor Bečarik žiada Sulíkovo ministerstvo o rýchlu pomoc, viacerí odberatelia môžu čoskoro ostať bez elektriny

Primátor Bečarik žiada Sulíkovo ministerstvo o rýchlu pomoc, viacerí odberatelia môžu čoskoro ostať bez elektriny

Minister hospodárstva SR a predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík.

Primátor mesta Spišská Nová Ves Pavol Bečarik sa tesne pred Vianocami obrátil na Ministerstvo hospodárstva SR s vážnou žiadosťou o pomoc pri zabezpečení dodávky elektriny.

Východoslovenské elektrárne podľa samosprávy v stredu 22. decembra vo večerných hodinách prijali stanovisko o odmietnutí uzatvorenia zmluvy s dlhoročnými stálymi zákazníkmi. Ide pritom o väčšie množstvo odberateľov zo Spišskej Novej Vsi aj okolia. Hrozí im, že od 1. januára ostanú bez elektriny.

Týka sa to hotelov či obchodných centier

Ako vo štvrtok informovala Edita Gondová, pracovníčka mesta pre styk s médiami, medzi dotknutými subjektmi je napríklad aj tunajší domov dôchodcov, poľnohospodárske družstvá, obce, bytové družstvá, ale aj väčšie a stredné podniky so stovkou zamestnancov.

Ďalej sa v tejto skupine nachádzajú aj hotely, štrkoviská, priemyselné parky a obchodné centrá. „Podľa dostupných informácií ani alternatívni dodávatelia elektriny, ako je napríklad SPP, nie sú schopní ich prevziať,“ vysvetlila Gondová.

Hrozia veľké škody

Primátor Bečarik tvrdí, že na ministerstvo sa obrátil, pretože štát je 51-percentným vlastníkom Východoslovenskej energetiky (VSE).


„V prípade, že tieto subjekty ostanú bez dodávky elektriny, hrozia veľké škody na majetku a najmä na životoch ľudí a hospodárskych zvierat. Obávam sa fatálnych následkov, preto verím, že sa ministerstvo promptne oboznámi s touto situáciou a prijme patričné opatrenia,“ zdôraznil primátor.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie