• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Prieskum ukázal, koľko ľudí príde na januárové referendum o zmene ústavy

Prieskum ukázal, koľko ľudí príde na januárové referendum o zmene ústavy

Prieskum agentúry AKO.

1.12.2022 (Webnoviny.sk) - Na januárovom referende sa určite plánuje zúčastniť 37,1 percenta ľudí, naopak, určite sa na ňom nezúčastní 28,1 percenta ľudí. Ďalších 17,1 percenta opýtaných sa na referende asi zúčastní a 10,8 percenta sa vyjadrilo, že sa asi nezúčastnia.

Referendum o zmene ústavy

Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre televíziu JOJ Na hrane, ktorá v dňoch 8. až 11. novembra oslovila 1 000 respondentov starších ako 18 rokov s otázkou:

„21. januára 2023 sa bude konať referendum o zmene ústavy, ktorá by umožňovala ukončenie volebného obdobia NR SR buď referendom, alebo uznesením NR SR. Plánujete alebo neplánujete sa tohto referenda zúčastniť?“.

Z prieskumu tak vyplýva, že 56 percent opýtaných vyjadrilo pochybnosť o svojej účasti na referende, alebo ju priamo odmietli. Nevedelo alebo nechcelo odpovedať 6,9 percenta oslovených.

Ľudia nad 50 rokov

Na referende sa plánuje určite zúčastniť 38 percent oslovených mužov a 36 percent žien, naopak, určite sa na ňom nezúčastní 30 percent mužov a 26 percent žien.

Svoju určitú účasť na referende podľa prieskumu deklarovali najčastejšie respondenti vo veku 66 a viac rokov (43 %) a vo veku 50 až 65 rokov (41 %), najčastejšie ľudia so stredoškolským vzdelaním s maturitou (39 %) a so základným alebo učňovským vzdelaním bez maturity (38 %) z Prešovského, Žilinského, Banskobystrického kraja (zhodne 42 %) a z Trenčianskeho kraja (39 %).

Z oslovených, ktorí sa na referende určite plánujú zúčastniť, je najviac voličov strany Smer-SD, a to až 80 percent, nasledujú voliči hnutia Republika (74 %) a strán Hlas-SD (65 %) a Slovenská národná strana (64 %).

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie