• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Prieskum ukázal, koľko ľudí by vo voľbách dalo hlas koalícii Progresívne Slovensko, Spolu a Za ľudí

Prieskum ukázal, koľko ľudí by vo voľbách dalo hlas koalícii Progresívne Slovensko, Spolu a Za ľudí

Najmenší prienik s prípadnou trojkoalíciou strán Progresívne Slovensko, Spolu - občianska demokracia a Za ľudí  majú priaznivci strany Smer-SD, a to až viac ako 90 percent opýtaných.

13.10.2019 (Webnoviny.sk) - Trojkoalíciu strán Progresívne Slovensko, Spolu - občianska demokracia a Za ľudí by v prípade jej vzniku zvažovala voliť takmer tretina opýtaných. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre reláciu televízie Markíza.

Agentúra uskutočnila prieskum od 11. až 17. septembra na vzorke 1 027 respondentov. V prieskume ľudia dostali otázku: „Predstavte si, že by pred voľbami vznikla koalícia troch strán, a to Progresívne Slovensko, Spolu a Za ľudí. Zvažovali by ste, že by ste jej dali svoj hlas alebo nie?"

Najmenej podpory od smerákov

Rovných osem percent respondentov uviedlo, že by koalíciu volilo, 19,3 percenta odpovedalo, že by to zvažovalo, koalíciu Progresívne Slovensko, Spolu - občianska demokracia a Za ľudí by nevolilo 65,6 percenta opýtaných. Na otázku odpovedalo neviem 7,1 percenta účastníkov prieskumu.

Prieskum sa týkal aj voličov jednotlivých politických strán. Najmenší prienik s prípadnou trojkoalíciou majú priaznivci strany Smer-SD, a to až viac ako 90 percent opýtaných. Za nimi sú voliči Kresťanskodemokratického hnutia (KDH). Nie odpovedalo takmer 80 percent z nich.

Tretina ľudí by voľbu zvážila

Spomínanú trojkoalíciu by ale volila polovica opýtaných voličov koalície strán PS/Spolu, zvážilo by to viac ako 38 percent a pre možnosť nie sa rozhodlo viac ako 11 percent z nich. O niečo väčšia množina ľudí sa našla medzi priaznivcami Za ľudí, konkrétne 46,2 percenta je za a ďalších 43 percent by to zvážilo.


Z radov prívržencov hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) by trojkoalíciu nevolilo takmer 56 percent ľudí, odpoveď zvážil by som využilo až 40 percent oslovených priaznivcov hnutia. Z voličov strany Sloboda a Solidarita (SaS) odpovedalo najviac ľudí nie, a to viac ako 48 percent.


Trojkoalíciu si nevie predstaviť ani 66 percent priaznivcov strany Sme rodina, odpoveď zvážil by som si vybralo takmer 30 percent oslovených.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie