• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Prezidentka Čaputová v parlamente prednesie netradičnú Správu o stave republiky

Prezidentka Čaputová v parlamente prednesie netradičnú Správu o stave republiky

Zuzana Čaputová sa na sociálnej sieti vyjadrila, že jej správa o stave republiky bude iná ako tie, na ktoré boli občania doteraz zvyknutí.

3.6.2020 (Webnoviny.sk) - Prezidentka Zuzana Čaputová v piatok o 9:00 v parlamente prednesie Správu o stave republiky.

Ako sa vyjadrila na sociálnej sieti Facebook bude iná ako tie, na ktoré boli občania doteraz zvyknutí. Hlava štátu vystúpi pred plénom Národnej rady Slovenskej republiky prvýkrát.

„Máme totiž za sebou náročné mesiace v boji s koronou a doteraz nepoznanú a novú skúsenosť. Výzvu sme zatiaľ zvládli dobre, no počiatočné úspechy sa rýchlo pominú, ak si z toho, čo nám kríza ukázala, nevezmeme dobré ponaučenia.

Hľadajme v nej, čo nám pomôže byť lepšími a pripravenejšími na všetky výzvy, ktoré nás ešte v budúcnosti čakajú,“ uviedla Čaputová.

Aj vo vysielaní RTVS

Správu o stave republiky prezidentky Čaputovej bude Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) vysielať v piatok 5. júna naživo na viacerých platformách. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa "telerozhlasu" Erika Rusnáková.

RTVS pri tejto príležitosti pripravuje na Jednotke od 8:50 moderované štúdio, v ktorom budú politológovia Miroslav Řádek a Aneta Világi. Tí zhodnotia doterajšie pôsobenie Zuzany Čaputovej v úrade.


„Najočakávanejšiu piatkovú udalosť na domácej politickej scéne sprostredkuje RTVS divákom a poslucháčom naživo na Jednotke, Rádiu Slovensko, Facebooku Správy RTVS aj na webe rtvs.sk,“ informuje hovorkyňa. RTVS bude tejto správe venovať špeciálnu pozornosť takmer na všetkých svojich kanáloch. Na Jednotke bude od 8:50 moderované štúdio, v ktorom budú politológovia Miroslav Řádek a Aneta Világi. Tí zhodnotia doterajšie pôsobenie Čaputovej v úrade.


Prejavu prezidentky sa bude vo vysielaní podrobne venovať aj Rádio Slovensko. „Pokryjeme ho nielen spravodajsky a publicisticky, ale tiež naživo rozanalyzujeme s politológmi. Poslucháči si celý prejav môžu vypočuť o 9:00 a podstatné pasáže ponúkneme v Rádiožurnále o 12:00 už s reakciami všetkých parlamentných politických strán,“ priblížil šéf rozhlasového spravodajstva Oto Görner.


Tejto téme sa bude venovať aj Karolína Lacová s hosťami o 12:30 v relácii Z prvej ruky a pozvaní politológovia zároveň porovnajú vystúpenia predchádzajúcich prezidentov. Zhrnutie celého dňa, názory politikov, politológov aj zahraničné reakcie v kontexte politického diania v okolitých krajinách prinesie Rádio Slovensko v spravodajstve po 18:00 a Jednotka po 19:00.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie