• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Prezidentka Čaputová si prevzala Európsku cenu nadácie Schwarzkopf

Prezidentka Čaputová si prevzala Európsku cenu nadácie Schwarzkopf

Na odovzdávaní ocenenia sa zúčastnil i nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier.

25.1.2023 (Webnoviny.sk) - Prezidentka Zuzana Čaputová si v Berlíne prevzala Európsku cenu nadácie Schwarzkopf. Na dovzdávaní ocenenia sa zúčastnil aj nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier.

Podpora inklúzie menšín

Slovenská hlava štátu o tom informovala na sociálnej sieti. Uviedla, že samotná nadácia a jej príbeh symbolizujú komplikované dejiny Nemecka.

Jej hlavnou misiou je podpora inklúzie menšín, zjednocovania Európy i boj proti extrémizmu, neznášanlivosti a xenofóbii. Prezidentka označila túto misiu za veľmi dôležitú aj pre súčasnosť.

Humanizmus a empatia

Pravidlá, ktoré desaťročia slúžili k posilňovaniu jednoty a spolupráce na našom kontinente sa pod vplyvom mnohých vonkajších aj vnútorných kríz oslabujú a narušujú. To nás robí krehkejšími, ako si myslíme. Preto, ak v tejto dobe chceme naďalej chrániť demokraciu, musíme hodnoty, akými sú humanizmus a empatia, prenášať do nášho každodenného života a našej práce," uviedla Čaputová.

Dodala, že toto by malo byť dedičstvo, ktoré zanecháme ďalším generáciám, a ktoré nadácia oceňuje od roku 2003.

Na Ukrajine sa bude „aktívne uväzňovať“, Zelenskyj oznámil personálne zmeny v štátnej správe

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom nočnom prejave oznámil personálne zmeny v štátnej správe, v čase keď ňou otriasajú obvinenia z korupcie.

Opustia svoje posty

Už existujú personálne rozhodnutia - niektoré dnes, niektoré zajtra - týkajúce sa úradníkov na rôznych úrovniach na ministerstvách a iných ústredných vládnych štruktúrach, ako aj v regiónoch a v orgánoch činných v trestnom konaní,“ cituje prezidenta spravodajský portál Sky News.

Niektoré ukrajinské médiá naznačili, že niektorí ministri a vysokopostavení predstavitelia opustia svoje posty okamžite.

História nestabilného vládnutia

Niekoľko hodín po Zelenského prejave oznámil svoju rezignáciu zástupca šéfa kancelárie ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko. V príspevku na komunikačnej platforme Telegram sa poďakoval Zelenskému „za dôveru a možnosť konať dobré skutky každý deň a každú minútu“ a tiež regionálnym vojenským samosprávam, ozbrojeným silám i manželke a synovi.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajina má dlhú históriu nestabilného vládnutia a korupcie a existujú obavy, že najnovšie obvinenia by mohli utlmiť entuziazmus Západu pre kyjevskú vládu.

„Aktívne uväzňovanie“

Cez víkend protikorupčná polícia oznámila, že zatkla námestníka ministra dopravy z podozrenia prijatia úplatku v hodnote 400-tisíc dolárov v súvislosti s importom generátorov v septembri. On obvinenia popiera. Okrem toho vyšetrovanie novín obvinilo ministerstvo obrany z preplácania dodávateľov za jedlo pre vojakov. Dodávateľ povedal, že urobil technickú chybu a žiadne peniaze nezmenili majiteľa.

Líder Zelenského strany Služobník ľudu David Arachamia sa vyjadril, že na Ukrajine sa bude túto jar „aktívne uväzňovať“. „Ak humánny prístup nebude fungovať, urobíme to v súlade so stanným právom,“ povedal.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie