• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Prezident Duda zažil v Ľvove búrlivé privítanie, ľudia tlieskali a skandovali „ďakujeme“ (video)

Prezident Duda zažil v Ľvove búrlivé privítanie, ľudia tlieskali a skandovali „ďakujeme“ (video)

Andrzej Duda v stredu oznámil, že Poľsko pošle v rámci vojenskej pomoci Ukrajine bojové tanky Leopard.

12.1.2023 (Webnoviny.sk) - Poľský prezident Andrzej Duda zažil búrlivé privítanie v uliciach západoukrajinského Ľvova, kde v stredu zavítal na stretnutie s prezidentmi Ukrajiny a Litvy - Volodymyrom Zelenským a Gitanasom Nausedom.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ako referuje web Ukrajinská pravda, obyvatelia mesta zdravili Dudu potleskom a skandovali „Ďakujeme“.

Na Ukrajinu pošlú tanky Leopard

Duda po spomenutej stredajšej schôdzke oznámil, že Poľsko pošle v rámci vojenskej pomoci Ukrajine bojové tanky Leopard.

„V rámci budovania medzinárodnej koalície bude odovzdaná rota tankov Leopard pre Ukrajinu. Takto sa v Poľsku už rozhodlo,“ uviedla kancelária poľského prezidenta na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

Zelenskyj poskytnutie tankov privítal

Ukrajinský prezident rozhodnutie privítal. „Dnes môžem povedať veľmi dôležité slovo pre našu obranu, pre náš štát, pre našu armádu, pre spoločnú obranu Ukrajiny a celej Európy - slovo tanky,“ vyjadril sa Zelenskyj na tlačovej konferencii s kolegami.

Dodávky energie na Ukrajine ovplyvňujú nízke teploty a silný vietor, v mnohých regiónoch došlo k núdzovým výpadkom

Náročné poveternostné podmienky negatívne ovplyvňujú ukrajinské energetické systémy. Referuje o tom spravodajský web CNN s odvolaním sa na vyhlásenie štátneho prevádzkovateľa elektrickej siete Ukrenerho.

„Spotreba elektriny na Ukrajine sa zvýšila v dôsledku nízkych teplôt, ktoré vo väčšine regiónov zhoršuje silný vietor,“ uviedla v utorok spoločnosť Ukrenerho. Tá poznamenala, že v mnohých regiónoch už boli „prekročené“ limity dodávok, takže momentálne sú núdzové výpadky.


Spoločnosť Ukrenerho podotkla, že silné nárazy vetra spôsobili „škody prevádzkovateľom distribučných sústav“ a aktuálne trvajú opravy.

Ukrajina potrebuje na obnovenie dodávok elektriny a tepla miliardu dolárov, oznámil Šmyhaľ

Ukrajinský premiér uviedol, že jeho krajina potrebuje 1 miliardu dolárov na obnovenie normálneho fungovania elektrickej siete a vykurovacích systémov.


V prejave na schôdzke Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD) Denys Šmyhaľ povedal, že ruské vzdušné útoky v minulých týždňoch poškodili polovicu kľúčových infraštruktúrnych zariadení Ukrajiny.

Konštatoval, že približné náklady naliehavej pomoci elektrárenskému sektoru sú 500 miliónov dolárov a náklady na naliehavú pomoc pre sektor centrálneho vykurovania odhadol na ďalších 500 miliónov dolárov.


Rusko podniká útoky raketami a dronmi proti ukrajinským energetickým zariadeniam od októbra takmer každý týždeň. Informuje o tom portál news.sky.com.


(1 EUR = 1,0562 USD)

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie