• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Prešovskí poslanci schválili investíciu do výstavby futbalového štadióna za takmer 20 miliónov eur

Prešovskí poslanci schválili investíciu do výstavby futbalového štadióna za takmer 20 miliónov eur

Poslanci jednomyseľne zvýšili aj základné imanie Tatran futbal arény zo 6 600 na 206 600 eur.

15.12.2020 (Webnoviny.sk) - Poslanci mesta Prešov na svojom utorňajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili investíciu do výstavby prešovského futbalového štadióna spoločnosťou Futbal Tatran aréna, s.r.o.

Zároveň zvýšili základné imanie tejto spoločnosti, ktorú mesto založilo v roku 2016 spolu s Prešovským samosprávnym krajom (PSK) na výstavbu štadióna, zo sumy 6 600 na 206 600 eur. Mesto v tejto súvislosti prevezme záväzok na nový peňažný vklad do spoločnosti vo výške 102-tisíc eur.

Výsledná cena

Zastupiteľstvo zároveň schválilo aj uzavretie zmluvy o dielo so spoločnosťou AVA-stav, s.r.o. Galanta ako víťazom verejného obstarávania. Výsledná cena za práce na výstavbe futbalového štadióna je vyše 16,5 milióna eur bez DPH (takmer 19,9 milióna eur s DPH). Predbežne ďalších 300-tisíc eur bez DPH (360-tisíc eur s DPH) bude stáť zabezpečenie stavebného a autorského dozoru.

Nutnou súčasťou výstavby je aj obstaranie energobloku, ktorý však nebol súčasťou verejného obstarávania. Predpokladaná hodnota jeho zabezpečenia je takmer 767-tisíc eur bez DPH (vyše 919-tisíc eur s DPH). Oba schvaľované materiály podporili všetci prítomní mestskí poslanci.

Spolufinancovanie výstavby

V pondelok odsúhlasili spolufinancovanie výstavby futbalového štadióna v Prešove sumou vo výške necelých 7,24 milióna eur poslanci Zastupiteľstva PSK. Zároveň však väčšina poslancov na online rokovaní vyjadrila hlasovaním názor, aby sa PSK už nepodieľal na ďalšom financovaní projektu výstavby a budúcej prevádzky štadióna.

Požiadali preto predsedu PSK Milana Majerského o prevod obchodného podielu v spoločnosti Futbal Tatran aréna (FTA) na mesto Prešov, alebo inú osobu, za cenu výšky vkladu PSK, pričom návrh na prevod má župan predložiť na schválenie zastupiteľstvu do 28. februára 2021.

Najstarší futbalový štadión

V Prešove sa nachádza najstarší futbalový štadión na Slovensku, ktorého história siaha až do roku 1899. Nový štadión, zaradený do tretej kategórie štadiónov UEFA, má vyrásť na pozemkoch súčasného tréningového ihriska patriacich mestu a časti susediacej hlavnej hracej plochy starého štadióna, z ktorej má nový štadión zabrať približne polovicu.

Hlavná tribúna má mať podľa podkladov verejného obstarávania štyri nadzemné podlažia a jedno podzemné podlažie. Kapacita štadióna má byť 6 500 miest.

Obe samosprávy mali doteraz, pred ukončením verejného obstarávania, vo svojich rozpočtoch na podporu výstavby štadióna schválených 5,5 milióna eur. Investíciu podporil dotáciou vo výške 2,4 milióna eur aj Slovenský futbalový zväz.

Viac k téme: futbalový štadión, investícia, mestskí poslanci, Prešovský kraj, verejné obstarávanie, výstavba

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie