• Dnes je: Utorok 16. apríla 2024 meniny má Dana, Danica

Prepojenie diaľnic D1 a D4 by mohlo byť skôr, OĽaNO po rokovaní s odborníkmi hovorí o dvoch rokoch

Prepojenie diaľnic D1 a D4 by mohlo byť skôr, OĽaNO po rokovaní s odborníkmi hovorí o dvoch rokoch

Rozšírenie a prestavba diaľnice D1 od križovatky Vajnory po Triblavinu by podľa hnutia OĽaNO mala prebiehať vo viacerých etapách.

Prepojiť diaľnice D1 a D4 pri Ivanke pri Bratislave by sa mohlo podariť už do dvoch rokov. Je to oveľa skôr ako predpokladaných päť rokov, čo boli pôvodné zámery Národnej diaľničnej spoločnosti.

Odklonenie veľkej časti tranzitnej dopravy

Informovalo o tom v piatok hnutie OĽaNO v tlačovej správe. Predseda hospodárskeho výboru Národnej rady SR Peter Kremský za uvedené hnutie to považuje za určitý krok vpred, ktorý môže zabrániť hroziacej dopravnej katastrofe na vjazde do Bratislavy od Trnavy a Senca.

Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nom. Sme rodina) podľa Kremského aj na podnet hospodárskeho výboru parlamentu v krátkom čase zvolal rokovanie odborníkov, ktorí napokon našli riešenie. Projekt by sa mohol začať výstavbou obchádzkových trás a dvoch najdôležitejších výjazdov – od Jaroviec na Trnavu a od Trnavy do Jaroviec smerom k hraniciam s Rakúskom a Maďarskom. To by podľa predsedu hospodárskeho výboru mohlo odkloniť veľkú časť tranzitnej dopravy z terajšieho bratislavského obchvatu a Prístavného mosta na novú diaľnicu D4.

Je potrebné zrýchliť procesné postupy

„Teším sa, že naše návrhy, ale aj nápady viacerých aktivistov a blogerov boli pre odborníkov inšpiráciou. Našli lepšie riešenie, ako zrýchliť prepojenie oboch diaľnic. Verím, že sa podarí nájsť aj procesné postupy, ktoré zrýchlia verejné obstarávanie, rokovania so stavbármi a prepovoľovanie stavieb,“ dodal Kremský s tým, že potom by sa tieto termíny ešte skrátili.

Rozšírenie a prestavba diaľnice D1 od križovatky Vajnory po Triblavinu by podľa hnutia OĽaNO mala prebiehať vo viacerých etapách na základe odhadov približne päť rokov a stáť viac ako 127 miliónov eur. V rámci rozšírenia sa majú aj dokončiť výjazdy na križovatke Ivanka – Sever, kde sa pretínajú D1 a D4. Počas výstavby sa má doprava z D1 presunúť na obchádzkové trasy, čo ju výrazne spomalí a obmedzí. Dlhým zápcham by preto malo pomôcť zabrániť aj odvedenie tranzitnej dopravy na diaľnicu D4.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 16. apríl 2024

horoskopy na dnes utorok 16 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 16. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Pustíte sa do viacerých vecí naraz. Nezostanete sami, určite sa objaví niekto, na koho sa môžete s dôverou obrátiť. Radosť vám urobia príbuzní.

Býk 21.4. - 21.5.

Optimistická správa vám dodá chuť do práce. Teraz máte konečne dôvod angažovať sa. Ak sa chystáte na ďalekú cestu, treba byť čo najopatrnejší. Nevystavujte sa zbytočnému riziku.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najskôr merajte, potom režte. Dobre zvážte, kým rozhodnete. Zabránite tak neskorším možným komplikáciám. Na depresie nie sú dôvody. Chyťte sa konkrétnej práce.

Rak 22.6. - 22.7.

Je práve vhodný čas odhaliť vaše zámery a úmysly. Máte možnosť konať tak, aby sa všetko vyvíjalo priaznivo. Stretnete niekoho, kto bude mať na vás pozitívny vplyv.




Všetky Horoskopy pre Utorok 16. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie