• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Premiéri Vyšehradskej štvorky držia spolu, výbuch vo Vrběticiach označili za akt agresie Ruska

Premiéri Vyšehradskej štvorky držia spolu, výbuch vo Vrběticiach označili za akt agresie Ruska

Predsedovia vlád V4 prijali počas videokonferencie aj spoločnú deklaráciu.

26.4.2021 (Webnoviny.sk) - Výbuch v muničnom sklade vo Vrběticiach z roku 2014 a zapojenie ruskej vojenskej rozviedky do celej záležitosti považujú predsedovia vlád Vyšehradskej štvorky (V4) za ďalší akt agresie Ruska a porušenie medzinárodného práva na európskom území.

Ako ďalej informoval tlačový odbor Úradu vlády SR, premiéri sa na tom zhodli počas pondelkovej mimoriadnej videokonferencie. Na jej závere prijali spoločnú deklaráciu, v ktorej vyjadrili solidaritu s Českou republikou.

Premiéri chcú posilniť odolnosť EÚ

Predsedovia vlád zároveň v deklarácii zdôraznili, že takéto aktivity nemôžu Európu rozdeliť. „Premiéri Vyšehradskej štvorky sú preto odhodlaní spolu s ďalšími členskými štátmi prijať opatrenia na posilnenie odolnosti celej Európskej únie,” informoval Úrad vlády SR.

Český premiér Andrej Babiš na mimoriadnej tlačovej konferencii v sobotu 17. apríla oznámil vyhostenie 18 ruských diplomatov. Bezpečnostné zložky ich totiž identifikovali ako pracovníkov ruských tajných služieb.

Rusko odpovedalo vyhostením

Podľa Babiša existuje podozrenie, že sa Rusko podieľalo na výbuchu muničných skladov vo Vrběticiach v roku 2014, pri ktorom zomreli dvaja ľudia. Rusko v reakcii oznámilo, že vyhostí 20 zamestnancov českého veľvyslanectva v Moskve.

Slovenská vláda vzápätí oznámila, že na základe informácii spravodajských služieb a v rámci solidarity s ČR vyhostí Slovensko troch ruských diplomatov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie