• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Premiér Ódor hovoril so Šimonytéovou o bezpečnosti a blížiacom sa samite NATO (foto)

Premiér Ódor hovoril so Šimonytéovou o bezpečnosti a blížiacom sa samite NATO (foto)

Ľudovít Ódor ubezpečil Ingridu Šimonytéovú, že nastavenie zahraničnej politiky Slovenska sa nemení ani po zmene vlády a naša krajina bude pokračovať v nastavenom kurze.

29.5.2023 (SITA.sk) - Bezpečnosť v regióne, vývoj vojny na Ukrajine a blížiaci sa samit NATO vo Vilniuse boli témou stretnutia predsedu vlády Ľudovíta Ódora s premiérkou Litvy Ingridou Šimonytéovou. Premiérka sa v pondelok zúčastnila na konferencii GLOBSEC 2023 v Bratislave, ktorá hostí vyše tisíc hostí zo 63 krajín.

Zahraničná politika Slovenska

Ódor ubezpečil Šimonytéovú, že nastavenie zahraničnej politiky Slovenska sa nemení ani po zmene vlády a naša krajina bude pokračovať v nastavenom kurze.

Zdôraznil, že je v našom záujme naďalej podporovať Ukrajinu nielen v obrane proti ruskej agresii, ale aj v integrácii do Európskej únie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Medzinárodná konferencia Globsec 2023 v Bratislave (fotografie)

„Okrem toho sme Ukrajine ochotní pomôcť aj pri zavádzaní reforiem. Pri vstupe do únie sme si týmito reformami museli prejsť," dodal Ódor.

Vstup Fínska a Švédska do NATO

S premiérkou hovorili aj o blížiacom sa samite NATO vo Vilniuse, od ktorého možno podľa Ódora očakávať posilnenie prítomnosti aliancie v našom regióne.

Na rokovaní sa dotkli aj témy rozšírenia NATO o Fínsko, čo bude podľa premiérky Litvy znamenať zvýšenú bezpečnosť pre pobaltské krajiny. „Spolu veríme, že do radov NATO čoskoro pribudne ďalšia krajina – Švédsko," poznamenal Ódor. Doplnil, že obe krajiny sú zástancami silnejšej spolupráce aj na pôde Európskej únie v oblasti obrany a bezpečnosti.

Šimonytéová ocenila, že Slovensko a Litva zdieľajú rovnaké hodnoty a vyzdvihla príspevok Slovenska k bezpečnosti celého regiónu. Podpora Ukrajiny je podľa nej najlepšou investíciou do našej vlastnej bezpečnosti a zároveň aj prevenciou ďalšej vojny v Európe.

Predsedníčka vlády Litvy Ingrid Šimonytéová a slovenský premiér Ľudovít Ódor počas stretnutia na Úrade vlády SR. Bratislava, 29. máj 2023.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie