• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Premiér Heger zbiera podpisy na novú koalíciu a má jasnú ambíciu

Premiér Heger zbiera podpisy na novú koalíciu a má jasnú ambíciu

Eduard Heger nechce predčasné parlamentné voľby.

9.1.2023 (Webnoviny.sk) - Poverený premiér Eduard Heger (OĽaNO) začína zbierať podpisy poslancov Národnej rady SR pre získanie novej 76-ky.

Ako uviedol na sociálnej sieti, jeho ambíciou je doviesť krajinu do riadnych parlamentných volieb v roku 2024.

„Od roku 2020 máme za sebou konkrétne výsledky a za viac ako rok môžeme dosiahnuť ešte veľa. Dokončenie súdnej mapy, reformy vzdelávania, pomoc v energetickej kríze či implementácia plánu obnovy," uviedol premiér.

Kollár novej 76-ke veľké šance nedáva, najschodnejším riešením je prijatie ústavného zákona a voľby v septembri

Predsedu strany Spolu – občianska demokracia a nezaradeného poslanca NR SR Miroslava Kollára zatiaľ nikto neoslovil k rokovaniam o vytvorení novej väčšiny v parlamente. Ako povedal Kollár pre agentúru SITA, „nikto ma neoslovil, že by mal záujem o môj hlas pri skladaní novej 76-tky.

Nevyhýbam sa žiadnym rokovaniam, no v tejto chvíli neviem, o čom by sme mali rokovať, pretože ako tak počúvam, tak ani Richard Sulík (SaS), ani Boris Kollár (Sme rodina) nevedia nič o 76-tke, čiže najprv sa oni musia dohodnúť, či o ňu majú záujem“.


Podľa Miroslava Kollára by bolo najlepšie pre Slovensko, keby do riadnych parlamentných volieb dovládla kompetentná, efektívna a pokojná vláda. Ako dodal, po doterajších skúsenostiach nemá ani najmenší dôvod si myslieť, že práve teraz by sa to malo podariť.


Ale uvidíme, nechám sa prekvapiť,“ podotkol.


V súčasnej situácii pokladá za najschodnejšie riešenie, aby parlament na svojom zasadnutí 24. januára schválil ústavný zákon, ktorý umožní skrátenie volebného obdobia. Následne na februárovom zasadnutí by sa mohol určiť termín predčasných volieb. Líder Spolu preferuje september 2023.

Sulíkova SaS má jasné predstavy ako ďalej, nová 76-ka sa ich však zrejme netýka

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) má jasné predstavy ako ďalej, počká si však na rokovania. Uviedol to v tlačovej správe hovorca SaS Ondrej Šprlák.


Vyhlásenia Juraja Šeligu o novej 76-ke v parlamente sa zrejme netýkajú SaS, pretože nás nikto s rokovaniami neoslovil. Urobili sme, čo sme urobiť museli, Igor Matovič ako najväčší problém krajiny opustil vládu.


Mohlo to byť už pred šiestimi mesiacmi a v tichosti, resp. mohlo to byť bez pádu vlády, keby bola normálne podaná demisia,“ skonštatoval predseda strany Richard Sulík. 

Podľa šéfa liberálov na ďalšie kroky je potrebná dohoda aj s ostatnými politickými stranami. Poslanec Národnej rady SR Juraj Šeliga (Za ľudí) na sociálnej sieti informoval o tom, že poverený premiér Eduard Heger (OĽaNO) ho požiadal o pomoc pri hľadaní väčšiny, ktorá by dovládla do riadnych alebo predčasných volieb, v čom mu rád pomôže. Podľa Šeligu je úplne legitímne, aby sa o to pokúsili. „Nie som však naivný a ak sa to nepodarí, budeme rokovať o novele ústavy o skrátení volebného obdobia,“ uviedol Šeliga.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie