• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Predaje hudobných kaziet v Británii stúpajú, v prvom polroku 2020 sa predalo takmer 65-tisíc

Predaje hudobných kaziet v Británii stúpajú, v prvom polroku 2020 sa predalo takmer 65-tisíc

K dispozícii je aj široká škála prehrávačov, no podľa odborníkov sa formát predáva najmä ako suvenír, nie na skutočné prehrávanie.

26.7.2020 (Webnoviny.sk) - Vo Veľkej Británii sa počas prvých šiestich mesiacov roka 2020 predalo takmer 65-tisíc hudobných kaziet, informuje Official Charts Company. To predstavuje dvojnásobok predaja kaziet v rovnakom období minulého roka a zároveň je to viac ako za celý rok 2018.

Od májového vydania najnovšieho štúdiového albumu Lady Gaga s názvom Chromatica sa predalo 12-tisíc kaziet.

Skôr ako suvenír

Priemerná cena, za ktorú sa predávajú kazety, je podľa BBC okolo 10 libier (v prepočte asi 11 eur). Chromatica sa predáva aj v trojkazetovej edícii za 23,99 libier (asi 26 eur), pričom každý set sa v rebríčku počíta ako tri predané kusy.

Austrálska skupina 5 Seconds of Summer predala za prvý týždeň od vydania albumu Calm 12-tisíc verzií na kazetách. Ponúkajú pritom päť rôznych verzií produktu.

Populárny vinyl

Podľa Gennara Castalda z British Phonographic Industry (BPI) predstavujú kazety "malý zlomok" predaja hudby v Británii, napriek predpovediam, že by v tomto roku prvý raz od roku 2003 mohli prekročiť hranicu 100-tisíc predaných kusov.

Hudobný analytik Mark Mulligan zo spoločnosti Midia Research si myslí, že kazety sa pravdepodobne popularitou nikdy nepriblížia vinylom.

"Kazety boli vždy nekvalitnejším produktom, čo sa týka kvality zvuku," skonštatoval s tým, že kazety a vinyly však majú jedno spoločné - sú memorabílie. "Je to akási diera v modernom hudobnom biznise - vaša hudba nie je vystavená na poličkách, ale sedí kdesi na nejakom cloude," poznamenal.

Viac k téme: hudba, predaj

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie