• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Pre cestujúcich do Nemecka sa menia podmienky, do povinnej karantény pôjdete aj s negatívnym testom

Pre cestujúcich do Nemecka sa menia podmienky, do povinnej karantény pôjdete aj s negatívnym testom

O tom ako ukončiť karanténu informuje Ministerstvo zahraničia.

11.1.2021 (Webnoviny.sk) - Od pondelka 11. januára sa menia podmienky vstupu do Nemecka a prechádza sa na režim dvoch testov. Pre všetkých cestujúcich prichádzajúcich z rizikových oblastí, medzi ktorými je aj Slovenská republika, tak platí povinnosť nechať sa otestovať najneskôr 48 hodín pred vstupom, prípadne bezprostredne po vstupe do krajiny (prvý test).

Následne musia všetci nastúpiť do karantény. Karanténu možno ukončiť negatívnym výsledkom PCR testu – druhý test, ktorý možno podstúpiť najskôr po piatich dňoch. Informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR) na svojej webovej stránke.

Nariadenia sa v spolkových krajinách môžu líšiť

Rezort diplomacie zároveň dopĺňa, že jednotlivé spolkové krajiny k uplatňovaniu tohto nariadenia pristupujú individuálne, preto MZVEZ SR odporúča každému občanovi, ktorý plánuje cestovať do Nemecka, aby pred cestou kontaktoval príslušný nemecký úrad zdravia Gesundheitsamt v mieste plánovaného pobytu a preveril si všetky náležitosti a výnimky z tohto nariadenia.

Viac o téme: Koronavírus

Rezort odporúča kontaktovať Úrad zdravia aj pri dohadovaní termínov testovania alebo v prípade otázok ku karanténe.

„Osoby prichádzajúce do Nemecka z rizikových štátov/oblastí, v ktorých sa zdržiavali posledných desať dní, sú povinné prihlásiť sa pred cestou prostredníctvom digitálneho formulára a pri vstupe do Nemecka sa preukázať potvrdením v PDF formáte, ktoré dostanú po kompletnom vyplnení všetkých požadovaných údajov,“ dodáva MZVEZ SR.

Testy neplatia pre prechádzajúcich

Povinnosť testovania sa nevzťahuje na cestujúcich, ktorí cez Nemecko prechádzajú a bezprostredne po prekročení nemeckej hranice budú pokračovať v ceste do domovského štátu či do štátu pobytu.


Osobitnou skupinou sú cestujúci zo Spojeného kráľovstva a Juhoafrickej republiky, pre ktorých bol s ohľadom na novú mutáciu koronavírusu zavedený zákaz vstupu na územie Nemecka. Rezort diplomacie dodáva, že ten je v platnosti do stredy 20. januára a výnimku z neho tvoria iba osoby s trvalým pobytom v Nemecku po predchádzajúcom schválení Spolkovým ministerstvom vnútra Nemecka.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie