• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Pozitívne testovaných zahraničných študentov posielajú z Malty letecky domov

Pozitívne testovaných zahraničných študentov posielajú z Malty letecky domov

Prvý zdravotnícky charterový let mal na palube 100 študentov smerujúcich do Paríža a ďalšie lety sú naplánované na nasledujúce dni.

22.7.2021 (Webnoviny.sk) - Malta začala vo štvrtok letecky posielať domov zahraničných študentov, ktorí majú pozitívne testy na COVID-19.

Tamojšie ministerstvo zdravotníctva 14. júla zatvorilo jazykové školy na ostrove pre vysoký nárast nových prípadov nákazy koronavírusom, vrátane stoviek medzi zahraničnými študentmi. Mnohí nakazení pritom boli maloletí.

Prvý zdravotnícky charterový let mal na palube 100 študentov smerujúcich do Paríža a ďalšie lety sú naplánované na nasledujúce dni.

Tento týždeň už pritom z ostrova odletelo aj takmer 200 študentov, ktorí mali negatívne testy.

Maltská turistická organizácia informovala, že pokrýva náklady na repatriačné lety, ktoré organizujú v spolupráci so zdravotníckymi úradmi.

Počet aktívnych prípadov nákazy koronavírusom na Malte stúpol zo 43, ktoré registrovali 1. júla, na 2 487 vo štvrtok.

Viac k téme: Koronavírus, študenti

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie