• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Pôsobenie Matoviča v politike vníma negatívne 82 percent voličov, najviac mu dôverujú ľudia nad 66 rokov

Pôsobenie Matoviča v politike vníma negatívne 82 percent voličov, najviac mu dôverujú ľudia nad 66 rokov

Igor Matovič a jeho pôsobenie v politike je horšie vnímané u mužov než u žien.

16.6.2022 (Webnoviny.sk) - Pôsobenie súčasného ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) vníma negatívne 82 percent voličov. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky agentúry Ako pre reláciu Na hrane televízie Joj, ktorý sa konal od 7. júna do 10. júna na vzorke tisíc respondentov. Účastníci prieskumu odpovedali na otázku: „Ako hodnotíte celkové pôsobenie Igora Matoviča v slovenskej politike?“.

Najviac priaznivcov medzi voličmi OĽaNO

Matovičove pôsobenie úplne negatívne vníma 53,8 respondentov a skôr negatívne 28,2 percenta opýtaných. Skôr pozitívne jeho pôsobenie v politike vníma 9,1 percenta opýtaných, úplne pozitívne 1,5 percenta respondentov. Zvyšných 7,4 percenta opýtaných nevedelo alebo nechcelo odpovedať.

Spomedzi voličov jednotlivých politických strán má Matovič najviac priaznivcov v hnutí Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (55 percent) a v hnutí Sme rodina (24 percent). Verí mu aj 12 percent voličov Kresťanskodemokratického hnutia a osem percent voličov Progresívneho Slovenska.

Najväčšia podpora z Trnavského kraja

Najviac mu nedôverujú voliči hnutia Republika (97 percent), Smer – sociálna demokracia (94 percent) a Hlas – sociálna demokracia (93 percent).

Matovič a jeho pôsobenie v politike je horšie vnímané u mužov než u žien. Z hľadiska vekových kategórií Igorovi Matovičovi najviac dôverujú ľudia nad 66 rokov (14 percent). Nasledujú voliči vo veku 50 až 65 rokov (12 percent). Súčasnému ministrovi financií najviac nedôverujú voliči vo veku 18 až 33 rokov (86 percent) a ľudia vo veku 34 až 49 rokov (82 percent).

Z regionálneho hľadiska má Matovič najväčšiu podporu v Trnavskom (16 percent), Košickom a Nitrianskom kraji (obe 12 percent) a Banskobystrickom a Žilinskom kraji (v oboch po 10 percent). Najnegatívnejšie jeho pôsobenie v politike hodnotia v Trenčianskom kraji (87 percent), Prešovskom kraji (86 percent) a v Bratislavskom kraji (83 percent).

Pellegrini: Čoraz väčšie skupiny obyvateľstva sa stávajú rukojemníkmi Matoviča a jeho sporov

Poslanci strany Hlas – sociálna demokracia v stredu v parlamente podali návrh zákona na zvýšenie platov všetkých pracovníkov školstva o 10 percent.


Čoraz viac Slovákov sa podľa predsedu strany Petra Pellegriniho (Hlas-SD) stáva rukojemníkmi ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO). Informovala o tom hovorkyňa strany Hlas-SD Patrícia Medveď Macíková v tlačovej správe.


„Vláda nekoná, premiér neexistuje, minister financií sa zlomyseľne smeje a ľudia na Slovensku žijú čím ďalej, tým horšie. Čoraz väčšie skupiny obyvateľstva sa stávajú rukojemníkmi Igora Matoviča a jeho sporov. Jednou z týchto skupín sú učitelia a pracovníci školstva, ktorí márne čakajú na vyššie platy. Tam, kde vláda zlyháva, koná Hlas, a preto sme navrhli zvýšenie platov v školstve o 10 percent,“ uviedol Pellegrini.

Vládna koalícia podľa predstaviteľov strany Hlas-SD naďalej zlyháva pri riadení krajiny. „Na uliciach sú tisícky učiteľov, tisícky lekárov hrozia výpoveďami, v štrajkovej pohotovosti sú samosprávy i odborári a od leta hrozí zrušenie tretiny vlakových spojov. Ľudia čelia najväčšiemu zdražovaniu za posledných 22 rokov. A namiesto hasenia tohto požiaru premiér uteká z tlačoviek, Igor Matovič sa označuje za Žida 21. storočia a Slovensko je oblepené podvodníckymi bilbordmi OĽaNO, že splnili nikdy neexistujúci sľub o 200 eurách pre dieťa,“ dodal Pellegrini.


Hlas-SD preto trvá na výzve, aby premiér Heger podal demisiu a umožnil nájsť politický priestor na čo najrýchlejšie vypísanie predčasných volieb. „Zlyhania vládnej koalície majú čoraz horší dopad na život slovenských občanov. Ak má tento marazmus, chaos a neschopnosť trvať ešte dva roky, ľudia na to veľmi škaredo doplatia,“ uzavrel predseda strany.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie