• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Poslanec Viskupič sa nedal zaočkovať a je zmierený s tým, že sa pre mnohých stal „dezolátom“ či „tupelom“

Poslanec Viskupič sa nedal zaočkovať a je zmierený s tým, že sa pre mnohých stal „dezolátom“ či „tupelom“

Podľa Mariána Viskupiča je s plynúcim časom stále jasnejšie, že očkovanie nie je čarovným prútikom.

5.9.2021 (Webnoviny.sk) - Poslanec a šéf parlamentného výboru pre financie a rozpočet Marián Viskupič (SaS) sa nedal zaočkovať aj preto, aby vnímal život a problémy ľudí z tejto strany.

Uviedol to na sociálnej sieti. Poďakoval kolegom v politike a aj voličom, že akceptujú jeho „inakosť“.

Snaží sa žiť zdravo

„Som zmierený s tým, že pre mnohých som sa práve stal dezolátom, tupelom či nezodpovedným. Zároveň sa však snažím zdravo žiť, starám sa o svoju imunitu a mám rád život,“ napísal Viskupič.

Poslanec tvrdí, že je presvedčený, že práve vzájomný rešpekt a pravdivosť voči sebe i okoliu, ale i voči covidu je cesta von z covid krízy.


Podľa neho s plynúcim časom je stále jasnejšie, že očkovanie, bohužiaľ, nie je čarovným prútikom. Hovorí, že realita je zasa raz komplikovanejšia a komplexnejšia.

Na Tatra Summit nepôjde

Viskupič spomenul dva príklady, kedy, ako povedal, výrazne cíti, že je nezaočkovaný. Dostal pozvanie na Tatra Summit, ale bez očkovania sa ho nemôže zúčastniť.


„Takisto som mohol len poďakovať pani prezidentke za pozvanie na stretnutie so Svätým otcom v prezidentskom paláci,“ priblížil Viskupič.


Myslí si, že na ekonomickom fóre Globsec Tatra Summit by nemali diskutovať len zaočkovaní účastníci. Podujatie a, hlavne, závery môžu byť podľa Viskupiča ochudobnené o určité názory.



SOM NEZAOČKOVANÝ. VIEM, NIE JE TO MODERNÉ, ALE JE TO TAK...


Som zmierený s tým, že pre mnohých som sa práve stal dezolátom, tupelom či nezodpovedným Zároveň sa však snažím zdravo žiť, starám sa o svoju imunitu a mám rád život.

Vášne sú vybičované, spoločnosť nebezpečne rozdelená ako nikdy predtým. Byť nezaočkovaný prináša určité riziko, byť zaočkovaný tiež prináša určité riziko. V živote je to skrátka tak. Aj keď ráno sadám do auta a veziem rodinu, tak čelím určitým rizikám - riziku, že ublížim sebe a mojej rodine, že ublížim niekomu inému, ale aj riziku, že niekto ublíži mne a mojej rodine (a to všetko mojou vinou alebo cudzím zavinením...). Napriek tomu takmer všetci denne sadáme do áut. Aj dostať obyčajnú chrípku prináša určité riziko komplikácií. Dostať koronu tiež znamená jasne popísané riziko komplikácií.


Život je plný rizík, ktoré sa navyše vzájomne ovplyvňujú - môžu sa znásobovať, ale i vzájomne sa vylučovať. Život je jednoducho nebezpečný. Celý je o vnímaní, akceptovaní a riadení rizík. Covid-19 ani zďaleka nie je jediné riziko. Je potrebné ho rešpektovať, ale KORONA nemôže riadiť náš život, musí byť len jeho súčasťou.

Rozdelenie spoločnosti a rôzne obmedzenia majú tiež výrazný negatívny dopad na psychické i fyzické zdravie ľudí i ekonomiku.


Najhoršie na tom je, že rozhodnutia často nie sú riadené výlučne faktami v celej ich šírke. Sú často podriaďované túžbou po jednom jedinom riešení. Mnohí sa boja priznať, že existujú viaceré možné rozhodnutia a riešenia. Inak mi totiž nevychádza rovnica, že ísť na operáciu alebo cestovať, sa s testom alebo prekonaním choroby dá, ale ísť na istý druh podujatí sa s testom, či po prekonaní nedá. Buď je testovanie nespoľahlivé, alebo má test výpovednú hodnotu a keď som negatívny, riziko prenosu choroby pri dodržaní ďalších opatrení je minimálne. A to isté musí platiť aj pri ľudí, ktorí chorobu prekonali.

Som presvedčený, že práve vzájomný rešpekt a pravdivosť voči sebe i okoliu, ale i voči covidu je cesta von z covid krízy. Zaočkovať sa musí byť slobodné rozhodnutie každého človeka a rozhodnutie sa nezaočkovať treba rešpektovať. S plynúcim časom je stále jasnejšie, že očkovanie bohužiaľ nie je čarovným prútikom. Realita je zasa raz komplikovanejšia a komplexnejšia. Očkovanie prináša výrazný benefit ľahšieho priebehu (najmä u rizikových skupín), neočkovanie (teda premorenie) vie priniesť komplexnejšiu imunitu (priznávajú to už aj odborné fóra v zahraničí) a viac chráni pred novými mutáciami vírusu dnes i v budúcnosti. Prirodzená imunita sa však na mnohých akciách a podujatiach (to s pápežom nevynímajúc) neberie do úvahy.

Som presvedčený, že zásadné delenie na očkovaných a neočkovaných je kontraproduktívne. Sme jedna spoločnosť, roky sa snažíme o integráciu a akceptáciu rôznych menšín...

A teraz naopak vytvárame neuveriteľné deliace čiary medzi ľuďmi. Delenie sa zo zdravotných dôvodov je podľa mňa jedna z najhorších foriem diskriminácie. Vnímanie nezaočkovaného ako chorého, a jeho vyradenie z diania v spoločnosti je smutným obrazom dneška. Potrebujeme však dosiahnuť presný opak - znovu spojiť spoločnosť. Potrebujeme sa znovu dokázať akceptovať v rôznorodosti.

Rozhodol som sa zostať nezaočkovaný aj preto, aby som vnímal život a problémy ľudí aj z tejto strany.

Cítim to výrazne. Za tento týždeň dva priklady:

Dostal som pozvanie na Tatrasummit, ale bohužiaľ bez očkovania sa nemôžem zúčastniť. Takisto som mohol len poďakovať pani prezidentke za pozvanie na stretnutie so Svätým otcom v prezidentskom paláci.

Myslím si, že špeciálne na ekonomickom fóre GLOBSEC Tatra Summitu by nemali diskutovať len zaočkovaní účastníci. Podujatie a hlavne závery môžu byť ochudobnené o určité názory. Asi tak, ako keď si zakryjeme jedno oko a máme pocit, že vidíme svet plasticky... nie, nevidíme... tretiu dimenziu pridáva až druhé oko.


P.S: Ďakujem všetkým mojim voličom, ale i kolegom v politike že akceptujú moju "inakosť". Aj to je ukážka toho, že sme liberáli.

Zdroj Facebook Marián Viskupič

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie