• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Poslancov čaká mimoriadna schôdza o pláne obnovy, ale podľa Fica koalícia rokovať neplánuje

Poslancov čaká mimoriadna schôdza o pláne obnovy, ale podľa Fica koalícia rokovať neplánuje

Koalícia sa podľa slov predsedu Smeru-SD Roberta Fica vyhovára na zaneprázdnenosť ministrov.

7.10.2020 (Webnoviny.sk) - Národná rada (NR) Slovenskej republiky má v stredu na programe ďalšiu mimoriadnu schôdzu, ktorú iniciuje opozičný Smer - sociálna demokracia (Smer-SD).

Katastrofálne dopady

Na schôdzi chcú poslanci najsilnejšej opozičnej strany formou uznesenia NR SR zaviazať konkrétnych členov vlády, aby vystúpili v pléne a odpovedali na otázku, aké kroky plánujú podniknúť vo svojich rezortoch, aby „eliminovali katastrofálne dopady rozhodnutí vlády“. Začiatok schôdze je naplánovaný na 13:00.

Šéf Smeru Robert Fico na tlačovej konferencii 6. októbra informoval, že predstavitelia vládnej koalície neplánujú na tejto mimoriadnej schôdzi rokovať. Koalícia sa podľa jeho slov vyhovára na zaneprázdnenosť ministrov.

Plánujú prijať len uznesenie

„Účasť ministrov na mimoriadnej schôdzi pritom nie je povinná. V stredu totiž plánujeme prijať len uznesenie, ktoré by ich zaviazalo, aby prišli pred parlament vysvetliť svoje najbližšie kroky na riešenie koronakrízy,“ ozrejmil.

Poslanci parlamentu by sa podľa neho mali zjednotiť, aby pred nich predstúpili členovia exekutívy a informovali, čo Slovensko čaká v najbližších dňoch či týždňoch.

Smer-SD inicioval mimoriadnu schôdzu aj 24. septembra. Zákonodarcovia vtedy neschválil program schôdze. Najsilnejšia opozičná strana chcela, aby plénum prijalo stanovisko k národnému plánu obnovy.

Viac k téme: Národná rada SR, Plán obnovy

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie