• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Polóny brojí proti Lunterovi, vyzval ostatných kandidátov na župana BBSK k okrúhlemu stolu

Polóny brojí proti Lunterovi, vyzval ostatných kandidátov na župana BBSK k okrúhlemu stolu

Cieľom je dohodnúť sa na jednom kandidátovi proti protežovanému kandidátovi, ktorým je podľa Polónyho terajší podpredseda BBSK a syn župana Ondrej Lunter.

5.10.2022 (Webnoviny.sk) - Kandidát na župana Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a predseda predstavenstva SAD Zvolen Adrián Polóny verejne vyzýva ostatných kandidátov na stretnutie za okrúhlym stolom.

Uviedol to na stredajšom brífingu s tým, že cieľom je dohodnúť sa na jednom kandidátovi proti protežovanému kandidátovi, ktorým je podľa Polónyho terajší podpredseda BBSK a syn župana Ondrej Lunter.

„Chcem oznámiť to podstatné, že súčasné vedenie je veľký problém a nemôžeme to vo voľbách ponechať na náhodu a preto vyzývam všetkých kandidátov na spoločný stôl, ktorý chcem zvolať na piatok 7. októbra,“ uviedol kandidát a dodal, že dôvodom je aj to, že má k dispozícii prieskumy, ktoré hovoria o nespokojnosti v Banskobystrickom kraji.

Lunter je vraj poraziteľný

Vyhrať môže len jeden a protežovaný kandidát je podľa Polónyho poraziteľný.

„On (O. Lunter) to vie a vie to práve preto, že pokiaľ dôjde k malému spojeniu, tak nastáva výmena v tomto kraji. Týmto vyzývam všetkých ostatných kandidátov, ktorí sa stotožňujú s programom na rozšírenie cestnej infraštruktúry, príchodom nových pracovných miest, rozvojom cestovného ruchu a následný rast miezd, za okrúhly stôl, ktorý by sa mal uskutočniť tento piatok v poobedných hodinách,“ dodal kandidát s tým, že jeho ambíciou je všetkých osloviť a pozvať ich na stretnutie.

Okrúhly stôl má podľa neho zadefinovať zmenu a môžu sa na ňom ôsmi kandidáti vyjadriť.

Kandidátov je deväť

V Banskobystrickom kraji volebná komisia BBSK zaregistrovala celkom deväť kandidátov na predsedu krajskej samosprávy. Kandidatúru na župana ako prvý už vo februári oznámil podpredseda BBSK Ondrej Lunter, ktorý kandiduje ako nezávislý s podporou strán Sloboda a Solidarita, KDH, Progresívne Slovensko, SPOLU, OKS, Aliancia a strany Hlas – SD.

O krajské predsednícke kreslo chcú zviesť boj aj poslanec Národnej rady SR Miroslav Suja za hnutie Republika a predseda konzervatívnej politickej strany Národná koalícia Rudolf Huliak. Štvrtým uchádzačom je poslanec Národnej rady SR Marek Kotleba za ĽSNS – brat predsedu strany Mariána Kotlebu.

Ďalším je nezávislý kandidát Marek Modranský - expert pre verejnú dopravu a poslanec banskobystrického mestského zastupiteľstva. O post župana má záujem aj predseda predstavenstva SAD Zvolen Adrián Polóny, ktorý kandiduje ako nezávislý kandidát s podporou strany Smer-SD a Strany moderného Slovenska.

Po zaregistrovaní volebnou komisiou pribudli ďalší traja záujemcovia o post predsedu BBSK. Je medzi nimi moderátor Michal Albert kandidujúci za Komunistickú stranu Slovenska, študent vysokej školy Maroš Čupka za združenie Socialisti.sk a katolícky politológ a predseda Slovenskej ľudovej strany Andreja Hlinku Jozef Sásik, ktorý kandiduje aj na post primátora Banskej Bystrice.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie