• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Politológ: Boris Kollár sa hrá v otázke referenda na pekného, predčasné voľby nechce

Politológ: Boris Kollár sa hrá v otázke referenda na pekného, predčasné voľby nechce

Opozícia podľa politológa Radoslava Štefančíka uchopila tému referenda, pretože je to zaujímavé a udržiava to pozornosť novinárov a tým aj verejnosti.

22.1.2022 (Webnoviny.sk) - Snaha opozície hovoriť o referende je mlátením prázdnej slamy. Pre agentúru SITA to uviedol politológ Radoslav Štefančík z Fakulty aplikovaných jazykov Ekonomickej univerzity v Bratislave. Opozícia podľa jeho slov uchopila tému referenda, pretože je to zaujímavé a udržiava to pozornosť novinárov a tým aj verejnosti.

Kollár sa hrá na pekného

Tento týždeň v utorok sa v Národnej rade SR konal okrúhly stôl lídrov parlamentných politických strán k téme referenda o skrátení volebného obdobia vlády. Okrem opozičných lídrov sa na ňom z koalície zúčastnil iba predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár, ktorý tento okrúhly stôl inicioval.

Kollár je podľa politológa známy tým, že sa postaví tak, ako fúka vietor. „Aj v tomto prípade sa snaží využiť príležitosť a ukázať, že ho zaujíma vôľa tých, ktorí podpísali petíciu za skrátenie volebného obdobia. V konečnom dôsledku však ani Kollár nechce predčasné voľby, pretože mu súčasná situáciu vyhovuje. Hrá sa na pekného, ale jeho skutočný záujem je zachovať status quo," myslí si Štefančík.

Predvolebná kampaň opozície

Predsedovia ostatných koaličných strán odmietli účasť na tomto stretnutí. Politológ to považuje za správne rozhodnutie, keďže návrh na skrátenie volebného obdobia vlády je opozičná aktivita.

„Je to súčasťou jej komunikačnej stratégie, ktorá sleduje mobilizáciu opozičných voličov. Nevidím preto dôvod, aby sa koalícia zúčastňovala na predvolebnej kampani opozičných strán. Koalícia si nemusí osvojovať témy opozičných subjektov. Má navyše stále ústavnú väčšinu v parlamente, takže by sa nemala nechať brzdiť opozičnými aktivitami a mala by sa skôr zamerať na presadzovanie hlavných bodov z programového vyhlásenia vlády," konštatoval Štefančík.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie