• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Politici si zaspomínali na pád vlády Ivety Radičovej, jeho dôsledky vidieť podľa Remišovej doteraz

Politici si zaspomínali na pád vlády Ivety Radičovej, jeho dôsledky vidieť podľa Remišovej doteraz

Vicepremiérka Remišová uviedla, že následkom nezhôd pred desiatimi rokmi sa dostal k moci Smer-SD na ďalších osem rokov.

11.10.2021 (Webnoviny.sk) - „Na pád vlády Ivety Radičovej a jeho následky som veľa myslela počas vládnej krízy, keď som sa usilovala urobiť všetko preto, aby nedošlo k predčasným voľbám a návratu Smeru – sociálnej demokracie (Smer-SD) a jeho klonov k moci."

Na sociálnej sieti to v pondelok napísala vicepremiérka a predsedníčka vládnej strany Za ľudí Veronika Remišová pri príležitosti desiateho výročia pádu Radičovej vlády.

Podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO) na sociálnej sieti vyhlásil, že v súčasnosti nemá zmysel pokračovať v ukazovaní prstom, kto môže za pád vlády Ivety Radičovej a za nástup jednofarebnej vlády Smeru-SD.

Najúspešnejšie časy

„Rozhodne väčší zmysel má sústrediť sa na ponaučenia. Naša koalícia je majstrom vo vytváraní príležitostí, aby sme sa na ne mohli plne sústrediť. Žiaľ, časté osobné spory, na ktoré narážam, sú stromami, cez ktoré nevidíme les a zakrývame nimi aj výhľad ostatným,“ uviedol Grendel. Podľa neho v skutočnosti práve žijeme najúspešnejšie časy z hľadiska očisty štátu od korupcie a mafiánskych praktík.

„Žijeme časy, keď v zázračnej zhode prezidentskému palácu, parlamentu ani vláde nevládnu bývalí komunisti, mečiarovci alebo smeráci. Aj keď sa v niektorých detailoch líšime, sme v otázkach slobody, demokracie a právneho štátu z jednej lode – prezidentka, koaliční poslanci, ministri,“ napísal Grendel.

Obrovské korupčné kauzy

Vicepremiérka Remišová uviedla, že následkom nezhôd pred desiatimi rokmi sa dostal k moci Smer-SD na ďalších osem rokov a dôsledky vidno dodnes.

„Obrovské korupčné kauzy za desiatky miliónov eur, ktoré tiekli do vreciek oligarchov a organizovaného zločinu. Skorumpované policajné špičky, sudcovia, ktorí rozhodovali podľa želaní oligarchov a gaunerov. Dôsledkom nesprávnych politických rozhodnutí bolo vytvorenie systému, v ktorom zavraždili Jána Kuciaka a jeho snúbenicu, napísala Remišová.

Poučenie z predošlých udalostí

Podľa nej najväčšou výzvou pre túto vládu je zvládnutie boja proti korupcii a návratu organizovaného zločinu, ktorý sa aktívne bráni.

„Aj preto je nevyhnutné, aby sme spoločne s kolegami, ktorí svoj sľub občanom berú vážne, jednotne a dôsledne túto výzvu zvládli. Verím, že aj z politických udalostí pred desiatimi rokmi sa všetci partneri poučili a zodpovednosť za krajinu nepredbehnú rôzne osobné a stranícke záujmy,“ uzavrela Remišová.

Radičovej vláda padla 11. októbra 2011. Za euroval a dôveru vláde vtedy hlasovalo 55 poslancov zo 124 prítomných. „Ospravedlňujem sa občanom SR, že nerozumejú o čom je euroval, pretože sa celý čas podával ako pôžička tučnému Grékovi. Hovorím, že je to lož,“ povedala Radičová po hlasovaní parlamentu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie