• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Polícia zatkla Jonathana, ktorý je podozrivý z brutálnej vraždy svojho brata Davida

Polícia zatkla Jonathana, ktorý je podozrivý z brutálnej vraždy svojho brata Davida

Jonathan Dick bol na zozname desiatich najhľadanejších osôb v Austrálii.

19.8.2019 (Webnoviny.sk) - Austrálska polícia zatkla jedného z najhľadanejších mužov v krajine, ktorý bol viac ako dva roky na úteku pred spravodlivosťou.

Štyridsaťjedenročný Jonathan Dick je podozrivý z toho, že v roku 2017 v nákupnom centre v Melbourne zabil mečom svojho brata Davida.

Mužom zákona sa ho podarilo zatknúť v pondelok v centre mesta po bitke s ďalšími dvoma osobami.

Zábery z bezpečnostných kamier

Tridsaťšesťročného Davida Dicka smrteľne zranili vo februári, keď vystupoval z výťahu na parkovisku v obchodnom centre Westfield Doncaster. Polícia v tom čase útok označila za "brutálny" a vydala zatykač na jeho brata, ktorého identifikovali podľa záberov z bezpečnostných kamier.

Jonathan Dick bol odvtedy na úteku, hoci úrady dostali niekoľkokrát hlásenia o tom, že ho niekto videl. Polícia vlani dokonca vypísala odmenu 100-tisíc austrálskych dolárov (v prepočte približne 61-tisíc eur) za akékoľvek informácie, ktoré by viedli k jeho dolapeniu.

Vydané varovanie pre verejnosť

Dicka tiež zaradila na zoznam desiatich najhľadanejších osôb a vydala varovanie pre verejnosť, aby sa k nemu nepribližovala.

Podľa polície Dick za ostatné roky nežil na ulici a skrýval sa "im priamo pred očami". Zatknúť sa im ho podarilo po tom, ako sa údajne dostal do pouličnej potýčky s dvomi mužmi. Na záberoch, ktoré zverejnili médiá, vidieť, ako ho muži zákona odvádzajú, pričom má zakrvavenú tvár.

Spomínaní dvaja muži tiež utrpeli zranenia, informovala polícia. "Presné okolnosti vedúce k incidentu zatiaľ nie sú známe, ale polícia predpokladá, že minimálne jedného z mužov Jonathan Dick poznal," cituje jej stanovisko spravodajský portál BBC.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie