• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Polícia sprísňuje kontroly zákazu vychádzania, overia si vás na cestách i pri nákupných centrách

Polícia sprísňuje kontroly zákazu vychádzania, overia si vás na cestách i pri nákupných centrách

Príslušníci policajného zboru sa budú predovšetkým zameriavať na miesta so zvýšenou koncentráciou ľudí.

3.2.2021 (Webnoviny.sk) - Polícia od stredy 3. februára spúšťa ešte prísnejšie kontroly na dodržiavanie pandemických opatrení, predovšetkým zákazu vychádzania. Ako ďalej informovala hovorkyňa prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová, kontroly potrvajú zatiaľ do pondelka 8. februára, následne budú policajti postupovať podľa vývoja situácie.

Policajti sa podľa hovorkyne zamerajú na miesta so zvýšenou koncentráciou osôb, ako sú lyžiarske strediská, nákupné strediská, železničné stanice, potraviny, drogérie, zásielkovne alebo odberné miesta. „Tieto kontroly vykonajú príslušníci služby poriadkovej polície, služby dopravnej polície a služby železničnej polície,” povedala Bárdyová.

Častejšie kontroly na cestách

Dopravní policajti sa zároveň podľa nej zamerajú na intenzívnejšie náhodné kontroly dodržiavania zákazu vychádzania na hlavných cestných ťahoch, teda diaľniciach a cestách I. a II. triedy. Policajti budú aj naďalej kontrolovať povinnosť nosenia rúšok v interiéri a v exteriéri, dodržiavanie karanténnych opatrení alebo obmedzené fungovanie prevádzok.

Viac o téme: Koronavírus

Policajti zdôrazňujú, že v prípade nevyhnutnosti opustiť domov, napríklad pri ceste do zamestnania, je potrebné zabezpečiť si potvrdenie od zamestnávateľa, alebo iný hodnoverný dokument, ktorým sa dá nutnosť cesty preukázať.

„Aktuálne platí, že ak policajti preverujú oprávnenosť zo zákazu vychádzania a certifikát, potvrdenie, SMS správu či email, porovnávajú ju s osobnými údajmi konkrétnej osoby. Preto je potrebné mať pri sebe aj občiansky preukaz alebo iný doklad totožnosti,” povedala Bárdyová.

Sankcie budú rozdávať i naďalej

Polícia od začiatku tohto roku riešila 1 821 prípadov podozrenia z porušenia lekárom stanovenej karantény, pričom 635 osôb toto opatrenie naozaj porušilo. Takisto preverovala 4 904 prípadov podozrenia z porušenia zákazu otvorenia prevádzok, v tomto prípade sa to potvrdilo v 56 prípadoch.


V 2 878 prípadoch odhalili policajti osoby, ktoré nepoužívali rúško ani iné prekrytie nosa a úst. V 3 679 prípadoch zase odhalili porušenie zákazu vychádzania. Bárdyová v tejto súvislosti doplnila, že v prípade zistenia porušení rieši polícia každý prípad individuálne. „Sankcie zostávajú vo výške ako doposiaľ, v blokovom konaní do tisíc eur a v správnom konaní do 1 659 eur,” dodala hovorkyňa.

Nový Covid automat

Slovensko nakupuje testy na domáce použitie. Nahradí samostestovanie celoplošný skríning?

Odborníci vyrátali dopad zatvorených skôl na budúce generácie. Dištančné vzdelávanie pripraví žiakov o tisícky eur

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie