• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Polícia na proteste proti Matovičovej vláde zatýkala, dav rozohnali ťažkoodenci

Polícia na proteste proti Matovičovej vláde zatýkala, dav rozohnali ťažkoodenci

Na proteste proti vláde a opatreniam súvisiacim s koronavírusom boli prítomní viacerí členovia strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS).

12.12.2020 (Webnoviny.sk) - V súvislosti so sobotňajším protestom na Hodžovom námestí v Bratislave bolo prevedených na políciu 12 ľudí. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Veronika Martiniaková.

Dodala, že v troch prípadoch išlo o podozrenie z trestného činu drogovej trestnej činnosti, nebezpečného vyhrážania sa a prejavov extrémizmu. Zvyšné osoby sa dopustili priestupku zo zákona o zhromaždovacom práve.

Polícia vyhodnocuje audiovizuálne záznamy

Hovorkyňa uviedla, že bratislavskej mestskej časti Staré Mesto boli oficiálne oznámené dve verejné zhromaždenia z piatich. Doplnila, že polícia počas celého priebehu situáciu monitorovala a priebežne vyhodnocovala, najmä s prihliadnutím na ochranu života, zdravia a majetku občanov.

„V priebehu verejného zhromaždenia na Hodžovom námestí bol viackrát vykonaný služobný zákrok príslušníkmi PZ,“ uviedla.


Ako dodala Martiniaková, počas zhromaždení boli vyhotovené viaceré audiovizuálne záznamy, ktoré momentálne vyhodnocujú za účelom zadokumentovania protiprávnych konaní. Následne stotožnené osoby z verejných zhromaždení, ktoré nemali rúško, budú pre podozrenie z priestupku oznámené Úradu verejného zdravotníctva SR.


Ten je zodpovedný za prejedanie týchto priestupkov. Stotožnené osoby budú v otázke zhromaždovacieho práva oznámené príslušnému okresnému úradu.

Prišli stovky ľudí

Jedno zo zhromaždení sa začalo pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave o 12:00. Zúčastnilo sa na ňom niekoľko stoviek ľudí, z ktorých väčšina nemala na tvári rúška a nedodržiavala odstup.

Na proteste proti vláde a opatreniam súvisiacim s koronavírusom boli prítomní viacerí členovia strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS), ktorá protest aj v čase zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie organizovala.


Po oficiálnom ukončení tohto protestu dav rozohnali ťažkoodenci. Ďalšie zhromaždenie sa uskutočnilo na Námestí SNP v Bratislave o 15:00. Aktuálne platné opatrenia nedodržiavali ani jeho účastníci.




Účastníci počas protestu organizovaného stranou Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) proti vláde Igora Matoviča a protiepidemiologickým opatreniam v súvislosti s ochorením COVID-19 pred Prezidentským palácom. Bratislava, 12. december 2020.Foto: SITA/Branislav Bibel

Poslanec NR SR za stranu ĽSNS Milan Mazurek, predseda ĽSNS Marian Kotleba, poslanec EP Milan Uhrík a poslanec NR SR Peter Marček počas protestu organizovaného stranou Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) proti vláde Igora Matoviča a protiepidemiologickým opatreniam v súvislosti s COVID-19 pred Prezidentským palácom. Bratislava, 12. december 2020.Foto: SITA/Branislav Bibel

Sprava v popredí: Poslanec EP Milan Uhrík a poslanec NR SR za stranu ĽSNS Milan Mazurek počas protestu organizovaného stranou Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) proti vláde Igora Matoviča a protiepidemiologickým opatreniam v súvislosti s COVID-19 pred Prezidentským palácom. Bratislava, 12. december 2020.Foto: SITA/Branislav Bibel

Zľava: Poslanec NR SR Peter Marček, predseda ĽSNS Marian Kotleba a poslanec EP Milan Uhrík počas protestu organizovaného stranou Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) proti vláde Igora Matoviča a protiepidemiologickým opatreniam v súvislosti s COVID-19 pred Prezidentským palácom. Bratislava, 12. december 2020.Foto: SITA/Branislav Bibel

Rebélia, hnev a depresie ľudí. Na to by sa mala pripraviť vláda pre lockdown

Ako prežiť šťastné a bezpečné Vianoce v lockdowne. Stačí dodržiavať päť základných pravidiel

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie