• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Policajti v marci evidovali päťdesiat prípadov domáceho násilia, menej ako vo februári

Policajti v marci evidovali päťdesiat prípadov domáceho násilia, menej ako vo februári

Nízky počet nahlásených prípadov týraných žien neznamená, že sa ich nedeje oveľa viac.

19.4.2020 (Webnoviny.sk) - Policajti v marci zaevidovali 50 prípadov domáceho násilia, spadajúcich pod trestný čin týrania blízkej a zverenej osoby, čo je o trinásť menej ako vo februári. Nízky počet nahlásených prípadov týraných žien však neznamená, že sa ich nedeje oveľa viac.

Ako uviedla 1.viceprezidentka Policajného zboru (PZ) Jana Maškarová vo videu na sociálnej sieti, na prvý pohľad nemalo obmedzenie pohybu v súvislosti s pandémiou vplyv na zvýšenie trestnej činnosti páchanej predovšetkým na ženách. Sú to však „len čísla“ a neznamená to, že takýchto prípadov nie je viac. Nie sú však oznámené.

Opätovne tak viceprezidentka vyzvala všetky ženy, aby sa nebáli obrátiť na políciu. Rovnako apelovala na ich príbuzných, známych alebo susedov, ktorí si ako prví môžu všimnúť náznaky domáceho násilia.

Kontaktovať môžu tiesňovú linku 158, prípadne môžu podnet nahlásiť aj osobne na najbližšom policajnom útvare.

„Polícia je povinná prijať a preveriť každé oznámenie domáceho násilia, to platí aj v čase vyhlásenia núdzového alebo mimoriadneho stavu. Moji kolegovia budú každý prípad vyhodnocovať individuálne v súlade s platnou legislatívou. K obetiam domáceho násilia policajti pristupujú obzvlášť citlivo a empaticky,“ uviedla Maškarová.

Policajti pri ohlásení prípadu poskytnú obetiam zažívajúcim domáce násilie potrebné informácie a aktuálny zoznam organizácií, na ktoré sa môžu obrátiť.

Viac k téme: domáce násilie

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie