• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Policajný prezident Štefan Hamran hovorí o bezpečnostných opatreniach polície počas protestných zhromaždení, ktoré sú plánované na 17. novembra 2021

Policajný prezident Štefan Hamran hovorí o bezpečnostných opatreniach polície počas protestných zhromaždení, ktoré sú plánované na 17. novembra 2021

Nemocnice sa plnia, Fico aj Uhrík zvolávajú na protesty.

Keď už chcete protestovať, aspoň dodržiavajte opatrenia, vyzývajú Smer a Republiku hygienici.

V nemocniciach prudko stúpa počet pacientov s covidom, pribúda pozitívne testovaných aj mŕtvych. Opozičné strany Smer a Republika chcú aj napriek tomu v hlavnom meste organizovať protivládne demonštrácie.

Protesty by sa mali konať podobne ako minulý rok 17. novembra. Vlani vyšlo do ulíc v Bratislave viac ako 10-tisíc ľudí, protesty pritom boli zakázané, keďže v celom štáte platil núdzový stav.

Smer nebude to štandardný protest

„Nebude to štandardný protest, keďže v ten deň máme aj snem. Na záver snemu vyjdeme k soche Alexandra Dubčeka, položíme veniec a povieme pár slov,“ hovorí podpredseda Smeru Erik Kaliňák.

Najväčší sa zrejme uskutoční na Šafárikovom námestí. Ľudí naň zvoláva hnutie Republika. „Po zmarenom referende zostala už len ulica, ktorá sa nesmie dať umlčať ani znechutiť aroganciou moci,“ burcujú odídenci od Kotlebu na Facebooku.

Hamran o bezpečnostných opatreniach počas zhromaždení 17. novembra 2021

Protesty vs. hromadné podujatia

Bratislava je dnes červeným okresom a nachádza sa v 1. stupni ohrozenia. V praxi to znamená, že podľa covid automatu v meste platia viaceré obmedzenia. Okrem iného sú v červenom okrese významne limitované všetky hromadné podujatia.


V režime OTP tu na hromadnom podujatí môže byť maximálne 150 ľudí. Kompletne zaočkovaných môže prísť ľubovoľné množstvo, no organizátor podujatia je povinný predložiť zoznam všetkých účastníkov.

Nič z toho sa však netýka Smeru ani Republiky. Hygienici totiž demonštrácie nepovažujú za hromadné podujatia. Odvolávajú sa pri tom na slovenskú ústavu, ktorá ľuďom garantuje právo zhromažďovať sa. Ak sa teda na Šafárikovom námestí zíde hoci aj 10 000 ľudí, hygienici nemôžu robiť nič.

Hygienici nemôžu zakázať demonštrácie ani manifestácie, je však v ich kompetencii zakázať alebo obmedziť organizáciu kultúrnych podujatí.


Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje, že ak na protestoch bude prebiehať organizovaný kultúry program, situácia sa zmení.

Nočný primátor Bratislavy Martin Královič odporúča, aby sa obyvatelia v stredu popoludní a večer vyhýbali centru mesta.


Epidemiologička Zuzana Krištúfková radí, aby mali protestujúci prekryté dýchacie cesty aj pri pobyte vonku. „Vírus je vo vzduchu. Keď máme prekryté dýchacie cesty, zabránime infikovaniu,“ povedala epidemiologička.


Bezpečnostné zložky zároveň odporúčajú jedincom, ktorí sa zhromaždení nechcú zúčastniť, aby sa v stredu v poobedňajších a večerných hodinách v Bratislave vyhli lokalitám ako Bratislavský hrad, Národná rada SR, Prezidentský palác alebo Námestie slobody, aby nekomplikovali prípadný policajný zásah.



Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie