• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Policajný exprezident Lučanský sa pokúsil o samovraždu, je v kritickom stave

Policajný exprezident Lučanský sa pokúsil o samovraždu, je v kritickom stave

Stalo sa tak napriek tomu, že bol pravidelne monitorovaný a bolo mu poskytované aj psychologické poradenstvo.

29.12.2020 (Webnoviny.sk) - Bývalý policajný prezident Milan Lučanský, ktorý je väzobne stíhaný v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove sa v utorok podvečer pokúsil o samovraždu. Jeho stav je kritický.

V tlačovej správe o tom informoval Peter Bubla z tlačového oddelenia Ministerstva spravodlivosti SR.

Žilinka preverí situáciu

„ Jeho stav je kritický. Všetky bližšie informácie budú známe po brífingu v stredu 30. decembra o 9:00 na Ministerstve spravodlivosti SR,“ dodal Bubla.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka je v súvislosti s pokusom o samovraždu Milana Lučanského na ceste do Prešova, kde preverí vzniknutú situáciu priamo s príslušnými prokurátormi krajskej a okresnej prokuratúry v Prešove.

Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová. Dodala, že o ďalšom postupe bude prokuratúra informovať.

Smer viní Matoviča

Pokus o samovraždu bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského vníma strana Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) ako jeden z dôsledkov atmosféry na Slovensku.

Ako uviedla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková, strana verí, že sa Lučanskému podarí zachrániť život. Bývalý policajný prezident podľa strany odviedol počas svojho profesionálneho života množstvo kvalitnej práce.

K situácii s Milanom Lučanským by sa mal vyjadriť aj predseda strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) a bývalý premiér Robert Fico.

Opozičná strana Smer-SD v statuse na sociálnej sieti uviedla, že je presvedčená o tom, že za túto tragédiu nesie plnú zodpovednosť súčasný premiér Igor Matovič (OĽaNO).

Mega prúser

Za pokus o samovraždu policajného exprezidenta Milana Lučanského musí byť vyvodená zodpovednosť. V reakcii na správu, že sa bývalý policajný prezident pokúsil vo väzbe o samovraždu to uviedla europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS/ECR).

„Mal byť monitorovaný 24 hodín. Ako sa mohol obesiť? Koľko trvá obesenie v cele? Kde bol bachar? Veľa otázok. Zatiaľ je jasné len jedno. Je to mega prúser, za ktorý musí byť vyvodená zodpovednosť,“ napísala Nicholsonová vo svojom profile na sociálnej sieti.

Ľudská tragédia

Za zlyhanie Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) považuje pokus o samovraždu policajného exprezidenta aj Michal Šimečka (Progresívne Slovensko/RE).

„Je úplne kľúčové, aby prišlo k dôkladnému vyšetreniu. Kto je zodpovedný za to, že bývalý policajný prezident - a dôležitý svedok závažných trestných činov - sa mohol v Ústave na výkon väzby takto pokúsiť o samovraždu. Obzvlášť po incidente, ktorý sa stal Milanovi Lučanskému pred dvomi týždňami a pochybnostiach, ktoré okolo toho vznikali,“ napísal na sociálnej sieti.

Dodal, že celú udalosť vníma v prvom rade v rovine ľudskej tragédie. V nasledujúcich hodinách by podľa neho malo dôjsť k jasnému vysvetleniu, ako mohlo k udalosti vôbec dôjsť.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie