• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Policajné štruktúry si zrejme vyrovnávajú účty, Čaputová sa chce pre obvinenia vyšetrovateľov stretnúť s Hegerom

Policajné štruktúry si zrejme vyrovnávajú účty, Čaputová sa chce pre obvinenia vyšetrovateľov stretnúť s Hegerom

Prezidentka zároveň vyzvala všetkých aktérov kauzy, aby verejne objasnili svoje konanie.

15.9.2021 (Webnoviny.sk) - Javí sa, že policajné štruktúry si navzájom vyrovnávajú účty, reagovala prezidentka SR Zuzana Čaputová v súvislosti s obvinením vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Úradom inšpekčnej služby.

Zároveň požiadala aktérov tejto kauzy o verejné vysvetlenie ich konania. Prezidentka sa v tejto súvislosti plánuje v najbližších dňoch stretnúť s predsedom vlády SR Eduardom Hegerom.

Informoval o tom jej hovorca Martin Strižinec.

„Pri vyšetrovaní káuz tohto rozmeru je dôležité nielen to, aby bolo dôveryhodné a spravodlivé, ale aby sa tak aj javilo. Žiaľ, dnes sa javí skôr tak, že policajné štruktúry si navzájom vyrovnávajú účty. Vyzývam všetkých aktérov tejto kauzy, aby verejne objasnili svoje konanie,“ uviedla Čaputová.

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby vydal uznesenie o začatí trestného stíhania a vzniesol obvinenia voči dvom príslušníkom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jánovi Čurillovi a Pavlovi Ďurkovi pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločin marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva.

Pokyn na vznesenie obvinenia vydal prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava. Obvinenie sa týka ovplyvňovania výpovedí svedkov. Inšpekcia ministerstva vnútra obvinila ďalších dvoch zadržaných vyšetrovateľov NAKA zo zneužitia právomocí verejného činiteľa.

Ako na svojej internetovej stránke informuje Denník N, ide o Milana Sabotu a Štefana Mašína. Obvinili už aj dočasného šéfa policajnej inšpekcie Petra Scholtza, ktorého zadržali v pondelok. Obvinený je zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a marenia spravodlivosti.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 19. marec 2024

horoskopy na dnes utorok 19 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Urobíte krok k zmene zamestnania. Nebudete vyčkávať a pripomeniete sa i sám. Večer zhodnotíte, čo ste urobili počas dňa. Asi si určíte aj vyššie ciele.

Býk 21.4. - 21.5.

Mali by ste využiť schopnosť získať záujem ľudí okolo seba. Vďaka tomu narastú vaše šance na povýšenie a zlepšenie finančnej situácie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozdielnosť vašich predstáv a skutočnosti vyvolá nové problémy a ťažkosti. Môžete si pomôcť, len prestaňte všetko komentovať.

Rak 22.6. - 22.7.

Vďaka vašej absolútnej sústredenosti sa vám podarí dotiahnuť pracovné záležitosti až do konca. Schôdzku, ktorú ste si dohodli, nezmeškajte.




Všetky Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie