• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Podvodníci prišli s novým trikom, prostredníctvom SMS správ sa snažia ľuďom ukradnúť heslá k účtom (foto)

Podvodníci prišli s novým trikom, prostredníctvom SMS správ sa snažia ľuďom ukradnúť heslá k účtom (foto)

Podvodníci posielajú SMS správy z čísla, z ktorého chodia potvrdenia o zaplatení diaľničnej známky.

Upozornilo na to Ministerstvo dopravy a výstavby SR vo svojom profile na sociálnej sieti s tým, že podvodníci používajú hromadné správy od odosielateľa INFO, ktorý poskytuje rôzne komerčné služby a rozposiela aj informácie od iných spoločností. Prostredníctvom SMS správ sa snažia podvodníci ľudom ukradnúť heslá k účtom.

„Kolegovia z Národnej diaľničnej spoločnosti situáciu preverili a zistili, že nešlo o zásah do systému eznamka,“ vysvetlil rezort dopravy a požiadal ľudí, aby ich informovali, ak im podobné správy prídu. Zároveň ich tiež vyzvali, aby na tieto linky v žiadnom prípade neklikali a na správy nereagovali.



Podvodníci opäť úradovali v Trnavskom kraji, od starých ľudí sa im podarilo vylákať tisícky eur

Polícia v Trnavskom kraji aj v apríli zaznamenala viaceré podvody, ktorých obeťami sa stali seniori. Starších ľudí preto varuje, aby nekomunikovali s cudzími osobami, ktoré žiadajú rôzne informácie o rodine alebo peniaze.

„Upozorňujeme, že podvodníci ovládajú manipulačné techniky, ktorými vedia od ľudí najskôr vylákať potrebné informácie o ich rodine a potom im vyrozprávajú príbeh, ktorému obete ľahko uveria. Pod nátlakom a v snahe pomôcť blízkym v ťažkej životnej situácii konajú ľudia podľa presných inštrukcií z telefónu,“ uviedla hovorkyňa trnavskej krajskej polície Mária Linkešová.

Starček prišiel o desaťtisíc eur

Podvodníci podľa Linkešovej obrali o peniaze aj 90-ročného muža z okresu Piešťany. Presvedčili ho, že jeho brat potrebuje súrne 10-tisíc eur. Keď im starček peniaze dal, o podvod sa pokúsili opäť na druhý deň, vtedy im to už nevyšlo.


O peniaze prišla aj 83-ročná žena z okresu Galanta. V noci jej volala cudzia osoba s tým, že jej syn leží v nemocnici a potrebuje hotovosť 4 000 eur.


Peniaze nechala podľa pokynov v igelitovej taške pred bránou rodinného domu. Cez okno potom sledovala muža, ktorý bol zahalený a peniaze si z dohodnutého miesta zobral.

Používajú aj nový trik

Veľmi presvedčivý telefonát mala aj dôchodkyňa z okresu Dunajská Streda, od ktorej volajúci lákal 1 000 eur.

Podľa Linkešovej podvodníci okrem rokmi osvedčenej legendy vnuk a vnuk – lekár zaradili do repertoáru aj legendu o policajtovi.


V telefóne sa predstavia ako policajti a predstierajú, že vnuk alebo syn je zadržaný políciou a v mene advokáta alebo sudcu žiadajú peniaze na kauciu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie