• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Podľa Petra Polláka rozsudok nad Mazurekom potvrdil, že Kotlebovci sú extrémistická strana

Podľa Petra Polláka rozsudok nad Mazurekom potvrdil, že Kotlebovci sú extrémistická strana

Najvyšší súd SR dnes potvrdil vinu poslanca Mazureka v kauze jeho výrokov na adresu Rómov, Mazurek prišiel o poslanecký mandát.

3.9.2019 (Webnoviny.sk) - Rozsudok súdu nad poslancom parlamentu za ĽS NS Milanom Mazurekom „potvrdil, že Kotlebovci sú extrémistická strana“.Tvrdí to poslanec Európskeho parlamentu a bývalý splnomocnenec vlády pre rómske komunity Peter Pollák.

Pollák reaguje na dnešné rozhodnutie Najvyššieho súdu SR, ktorým prišiel Mazurek aj o mandát poslanca Národnej rady SR.

Stanovisko Polláka agentúre SITA poskytol hovorca hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Matúš Bystriansky.

Súd podľa Polláka svojím rozhodnutím dal nádej všetkým ľuďom túžiacim po spravodlivosti. „Nenávisť nemôžeme v žiadnom prípade tolerovať nikomu, ani poslancom národnej rady. Vyhlásenia členov Kotlebovej ĽSNS ako aj ich skutky nám spôsobujú hanbu po celom svete. Hovoriť, že holokaust nikdy nebol, znamená znevažovať smrť tisícok obetí. Mnohé národy, aj Slováci trpeli počas druhej svetovej vojny pre falošnú ideológiu o nadradených a podradených ľuďoch, o nadradenej a podradenej rase. Musíme zabrániť všetkými prostriedkami, aby sa história nikdy neopakovala,“ uviedol Pollák v stanovisku k rozhodnutiu súdu.


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie