• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Pod nánosmi bahna v Atami môžu byť uväznené desiatky ľudí, záchranári nepoľavujú v ich hľadaní

Pod nánosmi bahna v Atami môžu byť uväznené desiatky ľudí, záchranári nepoľavujú v ich hľadaní

Nezvestných môže byť stále okolo 80 ľudí.

5.7.2021 (Webnoviny.sk) - Záchranári pokračujú v pátraní po desiatkach nezvestných po víkendovom masívnom zosuve bahna v japonskom rezortnom meste Atami. Ten si vyžiadal tiež najmenej troch mŕtvych. Nezvestných je stále 80 ľudí, informoval Takamiči Sugijama, predstaviteľ úradu pre riešenie katastrof v prefektúre Šizuoka. Úrady sa chystajú zverejniť ich mená v nádeji, že sa ozvú ľudia, ktorých nezachytil zosuv.

Keďže je Atami prázdninové mesto a mnohé byty a domy sú po veľkú časť roka neobývané, úrady najprv hovorili o 20 nezvestných. Neskôr evidovali ako nedosiahnuteľných 147 ľudí. Tento počet však klesol po tom, čo mestskí predstavitelia potvrdili, že sa niektorým podarilo bezpečne evakuovať alebo boli v čase nešťastia mimo mesto.

Pomáhajú aj lode a drony

Japonský premiér Jošihide Suga povedal novinárom, že stovky záchranárov, vrátane policajtov, vojakov, hasičov a príslušníkov pobrežnej stráže, robia všetko pre to, aby „čo najskôr zachránili tých, ktorí môžu byť pochovaní pod bahnom a čakajú na pomoc“.

Pri záchrannej operácii, ktorú komplikuje dážď a hmla, pomáhajú aj tri lode pobrežnej stráže a šesť vojenských dronov.

Zosuv chcú riadne vyšetriť

Zosuv bahna zasiahol Atami, ktoré sa nachádza zhruba 100 kilometrov juhozápadne od Tokia, v sobotu po niekoľkých dňoch výdatných dažďov. Svedkovia opísali, ako počuli ohromný rachot a malý prúd, ktorý následne narástol a spolu s čiernym bahnom niesol stromy, skaly a trosky domov.

Guvernér prefektúry Šizuoka Heita Kawakacu v nedeľu na tlačovej konferencii povedal, že faktorom pri zosuve mohla byť vyššie položená stavba. Predbežné vyšetrovanie s pomocou dronu podľa neho ukázalo, že obrovské množstvo pôdy nahromadenej v stavebnej oblasti sa všetko zosunulo dole. Kawakacu uviedol, že to bude vyšetrovať.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie