• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Počet pozitívnych na Spiši rastie, pribúdajú aj zatvorené triedy na školách

Počet pozitívnych na Spiši rastie, pribúdajú aj zatvorené triedy na školách

Pandémia si od marca 2020 v Popradskom okrese vyžiadala viac ako dvesto obetí

V okrese Poprad eviduje Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Poprade až 1 294 pozitívnych za minulý týždeň, z nich 318 detí. Agentúru SITA o tom informovala epidemiologička Mária Pompová, podľa ktorej museli prerušiť vyučovanie v 129 triedach materských, základných a stredných škôl.

Epidemický výskyt zaznamenal regionálny úrad v obci Hranovnica, pozitívne prípady sa podľa neho týkajú obyvateľov žijúcich v nižšom hygienickom štandarde. Od začiatku epidémie, teda marca 2020, podľahlo v popradskom okrese ochoreniu COVID-19 viac ako dvesto ľudí.

V úvode tohto týždňa mali v popradskej nemocnici hospitalizovaných 45 pacientov, z nich siedmi boli na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Ďalších 34 pacientov ležalo v Národnom ústave tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie.

Zatvorených bolo vyše 70 tried

Okres Poprad bude v regionálnom COVID automate od pondelka 29. novembra naďalej v tretej fáze ohrozenia, teda v čiernej farbe. Zaočkovanosť vo vekovej kategórii nad 50 rokov tam predstavuje 62,6 percenta.

„Na získanie žolíka na prechod do lepšej fázy COVID automatu je potrebné zaočkovať ešte 867 osôb nad 50 rokov veku,“ vysvetlila Pompová.


O niečo priaznivejšia situácia, čo sa týka počtu potvrdených pozitívnych prípadov, je v Kežmarskom okrese. V týždni od 15. do 21. novembra tam regionálny úrad eviduje 731 prípadov nákazy novým koronavírusom, z toho 197 u detí. Zatvorených bolo v tomto okrese 72 tried škôl. Koronavírus sa podľa Pompovej vyskytol aj v hospici v obci Ľubica. Zaočkovanosť v okrese u ľudí nad 50 rokov veku je na úrovni 60,6 percenta.

Desiatky infikovaných detí

Kežmarská nemocnica sa vo štvrtok starala celkovo o 25 pacientov s ochorením COVID-19. Traja potrebovali podporu umelej pľúcnej ventilácie a jeden pacient liečbu formou high flow. Na kyslíkových lôžkach oddelenia dlhodobo chorých bolo deväť pacientov s ochorením COVID-19.


V Levočskom okrese zaznamenali v minulom týždni 475 pozitívne testovaných ľudí, z toho išlo v 103 prípadoch o deti. V okrese bolo zatvorených 27 tried. Zaočkovanosť je v tomto okrese na úrovni susedného Kežmarku. Levočská nemocnica mala vo štvrtok obsadené všetky reprofilizované lôžka pre COVID pacientov.


Na internom oddelení bolo hospitalizovaných 23 pacientov. Ďalším ôsmim pacientom poskytovali zdravotnú starostlivosť na psychiatrickom oddelení. Výskyt ochorenia zaznamenal regionálny úrad v Centre sociálnych služieb v Spišskom Štvrtku.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie