• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Počet poberateľov dávok v hmotnej núdzi naďalej klesá, najviac ich je z okresu Revúca

Počet poberateľov dávok v hmotnej núdzi naďalej klesá, najviac ich je z okresu Revúca

Medziročne sa počet poberateľov dávok v hmotnej núdzi minulý mesiac znížil o 7,8 tisíca.

26.8.2021 (Webnoviny.sk) - Počet poberateľov dávok v hmotnej núdzi na Slovensku klesol aj v júli tohto roka. Sociálne dávky dostalo v minulom mesiaci 56,6 tisíca osôb. Oproti koncu júna išlo o pokles o 1,1 tisíca ľudí. Medziročne sa počet poberateľov týchto dávok minulý mesiac znížil o 7,8 tisíca.

Na dávky v hmotnej núdzi bolo po zohľadnení ostatných členov rodiny v minulom mesiaci celkovo odkázaných 122,1 tisíca osôb, čo je 2,24 % z celkového počtu obyvateľov na Slovensku.

Podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov tak oproti šiestemu mesiacu tohto roka klesol o 0,04 percentuálneho bodu, medziročne išlo o pokles o 0,38 bodu. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najviac poberateľov dávok je z troch okresov

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci minulého mesiaca v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Gelnica.

Okres Revúca vykázal 4,8 tisíca ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 12,29 % z celkového počtu obyvateľov tohto okresu.

V okrese Rimavská Sobota bolo 8,5 tisíca poberateľov sociálnych dávok, čo tvorí 10,17 % z počtu obyvateľov tohto okresu.

V okrese Gelnica bolo v júli tohto roka 8,77 % ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá 2,8 tisíca sociálne odkázaným osobám.

Ľudia z bratislavských okresov sú na tom najlepšie

Najmenej sociálne odkázaných ľudí bolo v júli v piatich bratislavských okresoch a okrese Senec. V okrese Senec bolo v hmotnej núdzi 0,16 % obyvateľov, teda 151 osôb.

V piatich bratislavských okresoch bolo na dávky v hmotnej núdzi odkázaných od 0,15 % po 0,24 % ich obyvateľov, čo predstavovalo od 97 osôb v okrese Bratislava I po 284 ľudí v okrese Bratislava II.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie